Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. január 29., péntek

Erdélyi leves

Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg darált hús
- só
- bors
- köménymag (őrölt)
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- babérlevél
- sárgarépa
- fehérrépa
- zellergumó
- zöldborsó
- 1,5 l csontlé
- 20 dkg savanyú aprókáposzta
- 10 dkg rizs
- 2 dl tejföl

Elkészítés

A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés zsiradékban lepirítjuk. Hozzáadunk 20 dkg darált húst, többször szakaszosan kevés víz hozzáadásával lepirítjuk. Sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, fűszerpaprikával, babérlevéllel ízesítjük.Kockára vágott sárgarépát, gyökeret, zellergumót, zöldborsót teszünk bele, majd felengedjük 1,5 l csontlével. Hozzáadunk 20 dkg savanyú aprókáposztát. 1 óra alatt lassan készre főzzük. Mielőtt kész, 10 dkg rizst szórunk bele. 2 dl tejfölt simára keverünk és a leveshez adjuk. Finomra vágott petrezselymet, zellerzöldet, ízlés szerint kevés citromlevet adhatunk hozzá. Forrón tálaljuk.

s megint talált (félig),s sülyedt

Kezdjek félni,hogy a tesztek iyleneket modnanak Rólam:



Kocsis took the "Ki vagy a Galaxisból?" quiz and the result is Marvin.
Te droid, Te! :) Egy mániákus-depressziós robot vagy. Mindenkit gyüölsz, legfőként magadat. De ne aggódj, lehetne ennél sokkal rosszabb. :) Például... Nem. Tévedtem. Ez már a vég. :)


Úgynézki nem véletlenül tettem be nemrég a lenti idézetet se.

2010. január 28., csütörtök

Most élsz?!

2010. január 27., szerda

Érdekes dal,rossz hang kombó

ez a dal pont nem illik Presser "Pici" hangjához,s valahogy a hangsúlyt se taláta el,bár itt valszinü a saját botfülem a hibás :)

2010. január 26., kedd

Szerb nyelvlecke

nos, 1 csokorba gyüjtöm most ide ezt. Némely része fárasztó,nagyon is,ám vannak benne igazságok is.

s ahogy kinéz az alak nem csak az 5 perc internyetes hírnevet lovagolta meg. Hiszen termel jócskán.

Most "csak" a Serbian lesson 1-8 van terítéken:

Prvo/Elsőnek:



ono što dolazi posle prvog/az ami az első után jön:



Treća sreća/harmadik a szerencse:



četvrto/negyedik:



peto (nem PETA mert az 1részről Paris Hilltonos "védjük meg a zállatokat" kampány rövidítés :),se nem a a szerb talp,láb rész) / 5ödik:



Šesto /6odik:



sedam (izvinite *) sedma/7edik : 
* 1x elmesélem ezt




osmi/8adik:

Tükör szélén

fogalmam sincs mié' ez a címe, - mármint a gammának,aminek elméletileg a betét,vagyis a Főcímdala :) - de teccik a hangja.

A távkapcsolat romantikája



Egyre többen kényszerülnek hosszabb-rövidebb időre egymástól távol élni. A helyzet nem könnyű, ám igazán megerősíthet egy kapcsolatot.

Ha a kedvesed csak hétvégén látod, esetleg hónapokig nem találkoztok, az messze van az ideálistól. Sokan tartanak egy ilyen távkapcsolattól, pedig nagyon szép időszak lehet az életetekben, ami új alapokra helyezheti a kapcsolatotokat.

Készen álltok?
A legfontosabb, hogy tisztázzátok az alapokat. Még mielőtt égig érő telefonszámlákat és repülőjegyeket kellene betervezni a költségvetésbe, érdemes tisztázni, ki mit vár a másiktól hosszú távon. Ha mindketten tudjátok, hogy a másik elkötelezett a kapcsolat irányában, az sok felesleges aggódástól kímélhet majd meg benneteket. Nagyon fontos a bizalom, ami csak úgy lehet jelen, hogy őszinték vagytok egymással, és tudjátok, hogy mindketten ugyanazt akarjátok a másiktól.

Hol a vége?
Ha valamelyikőtök külföldi munkát vállal, és a másik nem tud csatlakozni hozzá, akkor hosszú menet következik. Tudnotok kell, mikor fogtok ismét találkozni, akár egy közös vakáció erejéig. Sokkal kezelhetőbb a helyzet, ha tudjátok, meddig is tart ez az állapot, és mi fog utána következni. Akár egy hónapról, akár egy évről van szó, látni kell a végét, különben az egyik félnek hamar elege lesz a bizonytalan helyzetből. Ha viszont tudjátok, miért és meddig kell így kibírni, az közös célt ad nektek, amit mindketten várhattok, amit lehet tervezni, és ami nagyon romantikussá teszi az egészet.

Állandó kommunikáció
Azt senki nem várhatja, hogy valaki elmegy, majd egyszer visszajön, és minden megy tovább onnan, ahol abbamaradt. Mindkettőtök élete zajlik, állandóan történik benne valami, és fontos, hogy ennek kölcsönösen részesei tudjatok lenni. Így mindenképpen meg kell oldani, hogy legyen valamilyen költségkímélő kommunikációs eszközötök – a csetprogramok és webkamerák világában ez már nem olyan bonyolult dolog. Aztán pedig használni kell, rendszeresen. Még az is lehet, hogy nem könnyű erre időt szakítani, pláne, ha időeltolódás van közöttetek. Ezzel együtt meg kell oldani, hogy rendszeresen, előre megbeszélt időpontban beszélgetni tudjatok, és mindent elmeséljetek a másiknak, ami veletek történik.

Figyeljetek arra is, hogy ha kettőtök között probléma adódik, azt nagyon szépen, megértéssel, finoman kell kezelni. Sok félreértésre ad lehetőséget egy ilyen helyzet, és nem olyan egyszerű kezelni, mint személyesen. Ha lehet, ne mesélj el a párodnak olyan rossz híreket, ami csak kiborítaná, de nem tud vele onnan a távolból mit kezdeni. Ezeket a megbeszéléseket inkább tartogassátok a személyes találkozókra.

Nem csak a net
Nagyon romantikus dolog a klasszikus levelezés. Igazán nem nagy fáradság venni néhány szép levélpapírt és borítékot, és írni pár sort a kedvesnek – a kezeddel. Csatolhatsz hozzá kis meglepetéseket, fotókat, befújhatod a parfümöddel, amit ismer és szeret, és hidd el, nagyon fog örülni neki, amikor kézhez kapja. Ráadásul, ha szokásoddá teszed, hogy minden nap, vagy minden említésre méltó eseményről készítesz fotókat, ezeket rendszeresen elküldheted neki. Sokkal jobb, mint az e-mailben küldött képek, és igazán figyelmes kis ajándék.

A szexi fehérnemű előlép
Ha hetekig, hónapokig nem találkoztok személyesen, újra kell gondolnod a prűdéria fogalmát. Még ha normális körülmények között sosem tettél volna ilyesmit, most nyugodtan ruházz be néhány szexi fehérneműbe, hogy legalább a látvánnyal kényeztethesd a kedvesed. Ha pedig ez megrémiszt, legalább telefonban legyél egy kicsit kacér, majd meglátod mi sül ki belőle. Hidd el, a párod nagyon hálás lesz érte, és még az is lehet, hogy kissé felszabadul a szexuális életetek – egész jó befektetés a jövőre nézve…

Élvezd a szabadságot (egy kicsit)
Nyilván jobban szeretnél egy fedél alatt élni a pároddal, ám ha már átmeneti szingliségre vagy kárhozatva, élvezd ki a „van is, nincs is” állapotot. Természetesen nem a flörtölésre vagy hűtlenségre gondolunk, hanem azokra az egyéb tevékenységekre, amiket a férfiak úgysem szeretnek – és amiből kevesebb jut, amikor együtt élhettek. Járj össze a barátnőiddel, nézz csajos filmeket esténként, foglalkozz a hobbiddal, hívd át anyudat függönyt varrni, és élvezd ki a rendelkezésedre álló időt. Az a legjobb az egészben, hogy közben valójában nem vagy egyedül, épp csak az időddel rendelkezel szabadon egy darabig.

Sokan egész függőség-szerű állapotot alakítanak ki egy kapcsolatban, és még jót is tehet, hogy egy ideig a saját gondolataiddal, kedvteléseiddel vagy elfoglalva. Miközben melenget a tudat, hogy valahol a világban ott az az illető, akivel imádjátok egymást, most egy kicsit többet figyelhetsz magadra. Ez a kapcsolatotoknak is jót fog tenni, hiszen ha tisztában vagy önmagaddal, sokkal stabilabb társ lehetsz a párod számára.

Értékeld, amid van
A távolság sok mindenre rávilágít. Többek között arra, hogy milyen fontos és értékes is az a sok apróság, amit magától értetődőnek veszünk egy kapcsolatban. A hétköznapok bosszúságaiban most nincs benne a kedves, viszont a hiánya egyre erősebb. Amíg távol van, felerősödnek azok az érzések, amik a kezdetekkor vonzottak hozzá, és egy új, érettebb, még mélyebb kapcsolat alakulhat ki közöttetek, ha jól használjátok ki ezt az időszakot.

Forrás: Nana.hu

2010. január 25., hétfő

Disznóvágás

Félnégy, klozet, mosdó, tea, mikádó, gumicsizma, kutya, kapunyitás, térvilágítás, haverok.

Malac, ezbazmegdekurvanagy, nemjönki, vigyázzonnanmajdén, holakötél, öntsdlevízzel, holakábító, megkrétázzam hova szúrjad, eriggyélmá', mostszúrjad, addatálat, mégegyet, navégre.

Palack, perzselő, kapa, lapát, Pepe, tegyükfelarácsra, kurvanehézbazmeg, jöhetavíz, holakefe, majdénkaparom, elégfehérJózsikám, ittafüle.

Akkorigyunkegyet, megmégegyet, hasítodvagymajdén, holabárd, holafűrész, holamalac, belit kimossátok, nincsazapénz, kutyáké.

Akkoregészség, miezszilva, barackbazmeg, egészség.

Készavér, üljetekmárle, neállvaegyünk, ittakenyér.

Sonkamarad, lapockaszalámiba, nemdaráljuk, késselvágjuk, ilyetseláttammég, karajmarad, többikolbász, majdéndarálok, tokaszalonna abálóba, jóélesezakés, látomazujjadon, kötözdbebazmeg, egészség.

Miez, lócomb, minek, szaláminak, oszteztígyhogy, megfőzzük, micsoda, netörőggyvele, lapockafelitis, cukorminek, kellbele, nabazmeg.

Sütödazsírt, majdén, Lacisüsse, ittafakanál, Lacikámpirosra, netanítsálbazmeg, jóvanna, nemkellbeletej, tepertőtsüssél, nemtejbegrízez, többithurkába, áztasdbealbelet, másikfélétis, majdéngyúromakolbászt, egészség.

Miez, hurkatöltő, ilyetseláttammég, kölcsönbevan, ipari, aztlátom, keményrehagymenjen, miez, lóbélteddle.

Borsmerrevan, nemkellbele, hogyhogy, mert nem, hátakkor, erőspaprika, zsemlyeminek, tüdőshurkába, ilyetseláttammég, namostlátol, egészség.

Sajtotmajdén, holaringa, micsoda, kétnyelűkés, jaez, borsotebbese, nabazmeg.

Kolbásztkarikába, vagyszálba, szálba, szalonnátebbesózzad, kolozsváritebbe, sonkátmajdén, szedjétekkiazabálót.

Holareceháj, hátezmi, cigánka, ilyetseláttammég, pedigjó, majdmeglátjuk, egészség.

Májashurka, véreshurka, tüdőshurka, svábhurkába pirítottzsemlét, nabazmeg, vastagbélbe, hogynézmánezki, netörőggyvele.

Fiúk, készapecsenye, csapassunkmárelőttebarackot, holakenyér, ittasavanyú, egykisbort, pogácsát, mikorleszkészakáposzta, rétesislesz, nabazmeg, bangladesbenmegéheznek, eriggyémá.

Zsírtabödönbe, kolbásztrúdra, hurkátkaréjba, sajtra téglákat, kiszúrkáltad, ezittenmegyfüstre, ezmegysózóba, miezalé, sonkapác, nemsózódelőtte, bennevanasó, készvagyunkemberek, egészségünkre.

Asztalhozemberek, holavécé, igyunkmárelőttekicsit, orjaleves, toroskáposzta, pecsenye, kishurkakiskolbász, almásrétes, kidurranokbazmeg, énis, csapassunkegykisbort.

Kóstolótnehogyitthagyd, hagyadmámiez, leszakadafüle, köszmégegyszer.

2010. január 24., vasárnap

Balázs Fecó---Évszakok

várom már az évszakok változásást. Elegem van a télből :(



(ebből a videjóból meg nincs 1 verzió se amit tényleg eb is tettem volna)

1 független hetilap?!

Okés,most 1 piict bepipultam,s politizálni fogok,ha már 1 önmagát Független hetilapként reklámozó újság is ezt teszi ...

Vajdasági lapról van szó. a Családi kör c. lap.

Régen megvettem. rendszeressen. Mert volt benne pár dolog ami tetszett,mint pl. Végel László gondolatai.

de 1 idő után abbahagytam a vásárlást,uyganis lett állandó internetkapvcsolatom,s tényleg sajnáltam a pénzt erre alapra,mert 1-2 cikk miatt nem vala érdemes megvennem.

Ám ma kezembe akadt az aktuális példány. S ahogy nézem,mára múlt 7en is ellentmondtak a függetlenségüknek 1 pici módon,hiszen 1 párt tagját szólaltatták meg,s közölték le cikként. NEM 1 visszavonult politikus,hanem 1 ma is aktív párt tagját.

Kérdem én,1 magát függetlennek tituláló lap megtehet iylet?

De ez semmi,az aktuális számban 1 egész oldalas VMSZ "reklámot hoztak le.
nem vagyok nagy magyar se nacionalista,de ez a szemebe megengedhetetlen dolog.
1részről,mert ez s ismétlen önmagam,mint rossz szokásom szerint szoktam,1 magát függetlennek tituláló lap,ami úgynézki mégiscsak beleavatkozik az aktuálpolitikai életbe.
2.ik részről,ugye,ezért valaki fizetet nekik ... vagyis a háttérbe nem is annyira függetlenek.

3.adik részről ez gerinctelenség,s az eszme sárbatiprása.

a pártatlanság sárbatiprása.

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY