Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. február 19., péntek

Csokis-habos fánk

Hozzávalók:
-3 dl víz
-10 dkg sütőmargarin
-csipet só
-15 dkg liszt
-5 tojás
-7 dl tejszín
-cukor
-3 csomag habfixáló
-1,5 liter tej
-2 csomag csokis pudingpor
-2 tábla étcsokoládé
-6 evőkanál cukor

Elkészítés

Képviselőfánk: A vizet felforraljuk egy csipet sóval és a margarinnal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük a tűzön, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük egyenként a tojásokat. A tepsibe (távolságot hagyva) nagyobb mogyorónyi halmokat teszünk, és forró (180 fokos) sütőben világosra sütjük őket.

Töltelék: ízlés szerint cukrozott, keményre vert tejszínhab (habfixet is tegyünk bele). A teljes adaghoz kb. 7 dl tejszín kell, de a fánkokat fagyaszthatjuk is, ha kisebb adagot akarunk csak készíteni.

Csokis öntet: A tejet felforraljuk úgy, hogy a két tábla étcsokit beletördeljük. Két csomag csokis pudingport 6 evőkanál cukorral együtt felfőzünk a tejben. (Jóval hígabbnak kell lennie, mint a hagyományos pudingnak.) Az öntet mennyisége szintén a teljes adagra elég.

A kisült, kihűlt fánkokat injekciós fecskendő (50 ml-es fecsit használj!) segítségével megtöltjük a tejszínhabbal, és egy lapos jénai tálban elrendezzük. A kihűlt csokis öntettel az egészet leöntjük.

vár6ó vala tele reklámokkal,úgyhogy ide a lóvét!!! )

Jópár nappal ezelőtt,itt a Balkánon kis csoda történt,uyganis kihirdették,hogy kiirtak 1 mittudoménmit arra,hoyg jöhet másik vezetékes telefon szolgáltató.

A Telecom mellé.

Ugyanis Ők az 1elenek ilyen téren. monopol helyzetbe vannak,mióta feltalálták az egészet.

Nos,le is zárult a nyavaja. Lett 1  jelentkező a Telenor (Mo. Pannon szolgáltató kishugija; ami amúgy tán a norvég telekommunikációs blabla ága) 

Potom 1.05 Millió € fizetett a jogért. Amit ha nézünk1  iylen dologért potom pénz ...

De!

Nem enged a Telecom

Ez a jó,s patinás cég nem enged az iagzából,s ismét hülyére vesz midnenkit.

Elméletileg elküld5t 1 árjegyzéket a másik cégnek,amiben feltüntette az infrastruktúrájuk bérleti díját. Ám most,hogy végülis megkapta a másik cég a jogot az az árjegyzékük mégse valós!?!

Nem akarják kiadni.

S most állami szinten menne is méta  dolog,hoyg kinek is van igaza,s kinek kéne engednie.

Bár ez ismét hüleség.

Taval  előtt karácsonykor már 1 ilyet eljátszott a Telecom és a Szerb Állam. Uyganis aláírtak 1 szerződést,amiben a Telecom k5elezte magát,hogy a 2009/2010 iskolaév kezdésre MINDEN ellami és középiskola kap 1-1 ADSL internetkapcsolatot,szimbolikus 1 din/1 ft áron ...

Nos,még mindig várjuk itt,Doroszlón,hogy megjöjjön az a beígért internetkapcsolat az iskolának. meg nemscak itt.

Hasonló este az is,hogy a telecom honlapján,online lehet igényelni ADSL vonalat,persze scak nagyobb városokba.S 2 fajta akció is van per pillanat. Valentin anpi,ami 1 hónapig tart :) s annyit etsz ki,hogy 3 ha most igéynelsz,k5öd be,akkor 3 hónapig nincs havidíj.

Másik is hasonló.

Nővéreméknek ki is tölt5tem a kérvényt,s 2 nappal később Ők személyessen is felhívták őket,mert azé' van Infó vonaluk.

Szívéylessen is elbeszélgettek,kérdik tőlük mennyi időre szeretnének szerződést? 1-2 évre? stb ... ismét felvették az adataikat,kaptak1  másik telszámot,amin érdeklődiük kell,felhívják azt is.
Válasz ott,most jelenleg nincs szabad vonal.

De,ha akarják,felteszik őket a várólistára.

Persze,hoyg akarták.

Vissza is lédreztek,hoyg mennyit is kellene várni? 7 nap,1 hónap? több?
Itt már nem kaptak kielégítő választ. mert semmilyen konkrét dátumot nem tudtak mondani.

2010. február 18., csütörtök

2010. február 17., szerda

ez most csak nekem szól !

félreértések elkerülése végett  előrehozom simán tetszik a  dal.


2010. február 15., hétfő

2010. február 14., vasárnap

Love message

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY