Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. február 6., szombat

idézet


A barátság az egyetlen olyan kapcsolat, amely kölcsönös, szabad választással jön létre. Nem velünk születik, mi teremtjük. Nem fertőzi meg semmilyen testi kapcsolat, vagy érdek. Nem akarunk egymástól semmit - egyszerűen csak jó együtt lenni. A barátság születése mindig együtt jár azzal az érzéssel, hogy találkoztunk már valahol. Hogy ismerem őt! Ez persze sejtelem, nem biztos, hogy így van. Sosem tudhatjuk, mitől vagyunk otthon egymásban. De ha a barátomhoz megyek: hazamegyek. 

Müller Péter

Pink Floyd

2010. február 5., péntek

Cheddar-muffin

Hozzávalók:

- 25 dkg cheddar sajt
- 1 csokor snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg liszt
- 2 púpozott teáskanál sütőpor
- 20 dkg tejföl
- 8 dkg vaj
- 4 evőkanal fehérbor (vagy tej)
- 1 teáskanál frissen őrölt pirospaprika
- fél teáskanál só
- frissen őrölt bors
- 2 tojás



Elkészítés

15 dkg cheddar sajtot kis kockákra vágunk, 10 dkg sajtot durvávra reszelünk. A snidlinget apróra vágjuk. a fokhagymát összeaprítjuk, a lisztet és a sütőport elvegyítjuk. A tejfölt elkeverjük a vajjal, a borral, a paprikával, a sóval és kevés borssal, egyenként belekeverjük a tojásokat, majd gyorsan hozzákeverjük a lisztes keveréket, a sajtkockákat, a snidlinget és a fokhagymat. A sütőformát vékonyan kikenjük vajjal, megtöltjük a tésztával, rászórjuk a reszelt sajtot. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

reach out


1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY