Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. április 17., szombat

Popper Péter R.I.P

Nem ismertem az alakot. De most megemlékezem róla:



Idézetek Tőle


más idézetek Tőle

horoszkópos nyavaja,ami tuti sok vendéget hoz,s ezé' ide is kiteszem,hogy google award :)

 Figyelem,scak az első bekezdést óvastam el. amúyg,meg nem avgyok tisztába,hogy mit is jelent a bolygók blablája. meg a pontos születési időpontom se tudom,így csalóka az eredmény.Ha jól emléxem,reggel 6.00 körü gyüttem a világra,vagyis ez állt 1x 1 anyakönyvi kivonatomba.
Bár ember legyen a talpán aki ennek utána tud járni :) Pontosítok nem az én születési időpontomnak,hanem akárkiének. S már így is eléggé irreális eredményt kapunk,hiszen,vaslzinü midnen perc tévedés számjt. mégcsak az kéne,hogy higgyek is a horoszkópba.
Megnyerő, kedves és Ragaszkodik a hagyományokhoz, elismerést követel magának nemcsak a közéletben, a munkahelyen, hanem otthon, a családja körében is. Az emberek szívesen vannak a társaságában, mert úgy látják, hogy nemcsak tehetséges, de nagy fokú szociális érzékkel is rendelkezik, diplomatikus, akivel könnyen szót lehet érteni. Ragyogó képessége van arra, hogy másokat meghallgasson, ez hallatlanul értékes tulajdonsága. A világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli. Szinte lubickol az olyan emberek között, akik osztják a véleményét. Durva környezetben szenved, onnan előbb-utóbb elmenekül. Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól.


Elismerést nem követelek. Tehetséges se avgyok,de tényleg jól tudok hallgatni. Aki már látott élőbe,illetve beszélgetett velem az tudja . 
 Utósó mondat is totál igaz.
 


Ebben a jelben a Nap ereje csökken, ezért túl sok akaraterőt és kitartást nem tud adni. Ezért is kerüli a konfrontációt, a vitákat. Igazi diplomata, van érzéke a dolgok összekapcsolásához, tiszteli az értékeket, és mindennek megadja a módját. A szépség és a szeretet alapvető igénye. Személyiségét a Vénusz uralja. Kellemes a modora és vonzó a megjelenése, megnyerő, kedves és szellemes – tökéletes vendéglátó és tökéletes vendég. Szinte lubickol az olyan emberek között, akik osztják a véleményét. Nagyfokú szociális érzékkel rendelkezik és diplomatikus, akivel könnyen szót lehet érteni, mert a világot higgadtan, tárgyilagosan és realisztikusan szemléli. Képes harmóniát és békét teremteni a környezetében, így a lelkében dúló állandó feszültséget, labilitást a külvilág nem veszi észre, nem érzékeli. Legfeljebb annyit konstatálnak, hogy nehezen dönt, nem szívesen keveredik olyan dologba, ami a lelki nyugalmát felboríthatja. Szívesen odázza el a teendőket, különösen a kényes természetű döntéseket, mert abban reménykedik, hogy majd megoldódnak maguktól. Kitűnő tehetsége van arra is, hogy kibúvót találjon, ha olyasmire kérik, amihez nem fűlik a foga. Viszont késhegyig menő vitát tud folytatni olyan témában, amely őszintén érdekli. Rendkívül bohém lélek, legnagyobb erénye, hogy szívesen hallgat meg másokat, könnyedén bánik a szavakkal, bókokkal, de ez még nem jelenti azt, hogy hűtlen is. Egyszerűen akkor teljes az élete, ha sikerül elnyernie az emberek tetszését, ha hódíthat. Ez a lételeme. De attól még azt az egyet, az Igazit, a Társat szereti, hozzá tér haza, mellette érzi magát biztonságban. Diszharmonikus hatások nyomán kialakulhat a hiúság és az önimádat. Mindenkivel jóban szeretne lenni, nem vállalja az összeütközést, elvtelen. A látszólagos béke kedvéért hajlandó a megalkuvásra.
A Vénusz hatása alatt álló Mérleg jegyben álló Holdnak köszönheti a jó ízlését, derűlátó, barátságos és társaságkedvelő természetét. Művészi hajlamokkal bír, és mindig fontosnak tartja a külsőségeket. Nagyon jó diplomáciai képességekkel rendelkezik, békeszerető, ösztönösen keresi a kompromisszumokat. Sokszor annyira mindenkinek a kedvében akar járni, hogy végül a saját érdekeit is háttérbe szorítja. Személyisége bizalomkeltő és vonzó. Feszült aspektusok hatására hanyagság, rendetlenség jellemzi, hajlamos a szorongásra, és görcsösen kerüli az összeütközéseket.

Kiegyensúlyozott, fejlett szépérzékkel és művészi hajlamokkal ajándékozta meg a Merkúr. Behízelgő modorával már félig el is tudja érni a célját. Ezen felül azonban a vénuszi Mérleg elbizonytalaníthatja, nehezen tud dönteni. Kerül minden olyan témát, ami vitába torkollhat, és nagyon nehezen viseli a negatív híreket. Az egyensúlyra való törekvés érdekében hajlamos feladni önálló gondolkodását. Nagyon fontosnak tartja a külsőségeket, kapcsolataiban is ezek dominálnak. Rossz sugárzások mellett kiszámíthatatlan, szétszórt, kicsapongó, hűtlenségre hajlamos.

Ez a pozíció arra utal, hogy rendkívül tanulékony, megértő, segítőkész, és kitűnő intellektuális képességekkel bír. E jegyben az érzelmek az értelem befolyása alatt állnak. Szemlélete kritikus, válogatós minden esztétikai élményt nyújtó területen. Erkölcsi tisztaság jellemzi, ugyanakkor erős önbizalomhiánnyal küzd, és gátlásos. Negatív aspektusoknál kicsinyes, szőrszálhasogató, és a nyelvét állandóan a partnerén köszörüli.
Ebben a jegyben a Mars ereje csökken, és nem annyira a fizikai tulajdonságokra, mint inkább érzelmekre hat. Ha érzelmileg motíválva van, akkor bármire képes, még az árnyékát is át tudja ugrani, viszont ha ez a hajtóerő hiányzik, akkor bizonytalan, nyughatatlan, az akarata jelentősen függ a hangulatától. Ilyenkor egy helyben topogás és tanácstalanság jellemzi. Hamar ki tud jönni a béketűrésből, és ha feldühödik, akkor nagyon éles sértésekkel bombázza ellenfelét. Az otthonteremtés, a családalapítás ösztöne nagyon erős, annyira, hogy akár a karrierterveit is háttérbe szorítja. Rossz sugárzások esetén megalkuvó, döntésképtelen, akarata szeszélyes, gyakran költözik. Zavarok jelentkeznek a családban és az otthonban.
Ábrándozó természetű, jóindulatú, megnyerő modorú, intuitív, érzékeny, élénk képzelőerővel megáldva. Könnyen befolyásolható, idealista, romantikus lélek. Hitében és a dolgok elfogadásában mindig az adott hangulata befolyásolja. A környezete ezt bizonytalanságnak, állhatatlanságnak látja, ugyanis a külső benyomások és a pillanatnyi érzelmek alapján akár többször is módosítja vallási, politikai meggyőződését. Erős az intuíciója, bele tudja érezni magát mások gondolatvilágába. Képes többet tenni másokért, mint önmagáért. Önzővé csak akkor válik, ha a családját komoly támadás éri. A célja elérésében a határokat pillanatnyi elképzelése szerint változtatja. Nagyra értékeli a lelki gazdagságot, a mély érzéseket. Fontos szerepet kap az életében az otthon és a hazaszeretet.
Jellemzője a nagy munkabírás, kitartás, a jó szervezőkészség. Az önmegvalósítás, a hatalomszerzés motiválja, a kötelességtudat és az akarat vezérli. Eltökélten küzd a hatalom megszerzéséért. Ügyesen tudja szervezni a dolgait úgy, hogy a nehéz feladatok mindig másokra háruljanak. Bármit csinál, azt meggyőződéssel teszi, nehéz letéríteni az útjáról. Diszharmóniában hirtelen haragú, féltékeny, és sokszor igazságtalan.
Az Uránusz nagy akaraterővel rendelkező, kitartóan célratörő természettel ajándékozta meg, irigylésre méltóan erős a koncentráló képessége. Ez a bolygóállás azonban túlzásokra hajlamosítja, és túlzott szabadságvágya nyomán a végén könnyen magányossá válik. Lehet, hogy már gyermekkorában szembesült az élet nehéz, kegyetlen oldalával, és ez készteti arra, hogy csak önmagáért vállaljon felelősséget. Szinte mágikus vonzerővel rendelkezik, de igazából senkihez nem akar szorosan kötődni. Érdekli az ezotéria, foglalkoztatja a halál gondolata, illetve a halálon túli élet.
Önt nagyon erős, a hiten keresztül megnyilvánuló fantáziavilág jellemzi. Rokonszenves, mindig vidám egyéniség, aki fokozottan érdeklődik a filozófiai és tudományos problémák iránt. Hajlamos rá, hogy elragadja a fantáziája, ezért mindig szüksége van egy kapaszkodóra. Előítéleteitől nehezen tud szabadulni, és olykor zavaros nézeteket vall, fura ideákat követ.

Nagy jelentőséget tulajdonít a párkapcsolatoknak, aminek veszélye, hogy elfojtja valódi érzelmeit, illetve, félelmek gyötrik, hogy elveszti a partnerét. Előtérbe kerül a birtokló érzelem, a szenvedélyes szerelem és a szexualitás.

2010. április 16., péntek

Korál A szeretet koldusai

Közérdekü kérés

Kérésem lenne hozzád,Kedves olvasóm:
 

hol kell honosítani a c tipusú nyelvvizsgát, ami a felvételi pontszámok növeléséhez kell?

2010. április 15., csütörtök

ennek is igaza van

Mennyire vagy életvidám?



Kocsis took the "Mennyire vagy életvidám?" quiz and the result is Változékony....
Hát nem vagy valami boldog és elégedett ember. Azért ennyire csak nem rossz az élet! Igyekezz mindennek a pozitív oldalát megragadni, hidd el, sokkal derüsebb leszel! Mindenben keresd a szépet és a jót, ha pedig rossz kedved van, fordulj a barátaidhoz, és hidd el, ők igazán fel tudnak vidítani!


Melankólia?!

Ablakmosás rendelt?!

Ablakmosás

2010. április 14., szerda

legyen türelmed

beraktam pár cuccot.

Legyen mit óvasni :)

a fene se érti már,hogy mié' nem jelenik meg úgy ahogy kéne,s lusta vagyok,illetve jobbanmondva semmi kedvem átszerkeszteni,hogy a hivatkozások, ahol vannak elérhetők legyenek.

4 vagy 5 napig?  erre se emléxem nem vala netünk. nekem nagyon hiányzott,de ahogy kinéz a történelem ismétli önmagát,mert a virtuális világba senkinek se tünt fel,hogy nem vagyok. Ugyanis az e póstaládám csakis a megszokott,s a nem annyira megszokott hírlevelektől roskadozott.

Picit elkezdtem üriteni az 1iket. meg is találtam azt a hütlenséges cucc előzményét. amit nem is tudtam,hogy kaptam.

Mivel külső levelezőprogit hazsnáltam -eddig- nevezetessen a Thunderbird,ami nem a kocsi márka. de ismét eljátszotta velem azt,hogy kifagyott,s le akarja szedni az 1xxx számú levelet ami kb. karácsony óta gyülemlik a szolgáltató mailszerverén.

 Mit akarta,még?

Ja,ahogy nézem megkergült az internetsebességem,ugyanis most per pill 768/768-as sebességü. ami elméletileg lehetséges,meg ahoyg kinéz gyakorlatilag is. Bár fura,mert eddig 768/64 vala,de az is csak "papíron". Legalább most "jól" fel tudok tölteni különböző torrent oldalakra. Nem mintha számítana,hiszen bent avgyok 1 oylan helyen,ahol ami érdekel az scaknem midnne "ingyenes",tehát nem számolja a LE töltést,csak a visszaosztást,megugye összej5t ott is Bezga jóvoltából 1.5 TB Feltöltés (csak így zárójólba,abból az 1500 GB-ból azé' jómagam is kb. 50el besegítettem ;) )

 Más.

Nem tudtok olcsón szálást Bp.-en? persze,gugli a barátom,de nem ebben az esetben. Most az 1x sajnálom,hoyg nem vagyok Iwiw ntag többé,mert ottha jól emléxem voltak olyan típúsú apróhírdetések.


Májusba,konkrétabban a másik bejegyzésemben. ugyanis felmegyünk,s pár napot ott lennénk.

Más.

FeedJit ahoyg látom beújított. teccik nagyon,hoyg időt is kimutat a látogatóknál,márha az illető nem olyan szemfüles,illetev nem olvasta még azt a bejegyzésem amiben elmagyaráztam,hogy is lehet kijátszani :)

Más.

Ismét elkezdőttek a 10 órás müszakjaim :s

kedvem a béka feneke alatt van annyival,hogy az má' nem is mérhető.

Más.

Még mindig várjuk az ADSL vonalat. nem enléxem itt irtam e róla,de 1 hónappal ezelőtt benyújtottunk 1 kérvényt,s elméletileg el is fogadták.

Ma kérdem az irodában a titkárnőt,hoyg mi a szitu,tudnak e valamit?

Mondja,még semmi hír,vagyis annyi,hogy elfogadták a kérvényt,s tán csak el kéne menni a routerért.  Kédrem hova? azt nem tudják. no,mind1. 7főn úgyis mennem kő' hivatalba,megerősíteni az állam bácsikát,hoyg munkanélküli vagyok,s az si akarok maradni hivatalossan a  következő 3 hónapban.

Más.

Youtubet is átszabták. nme teccik,hirtelen nem találtam hol is vannaka  dógok.




Hogyan kerüld el az érzelmi hűtlenség csapdáit? 1

gaz, hogy egy jó házasság két boldog ember őszinte szövetsége. Ennek ellenére a kísértés mindig ott ólálkodik, és talán észre sem veszed, ha átlépsz egy bizonyos határt egy kollégával, ismerőssel. Lelkileg is meg lehet csalni a másikat, és fontos néhány szabályt betartani, hogy ez ne történjen meg.

Egy hosszú kapcsolat vagy házasság sosem folyamatosan tökéletes. Ezzel a legtöbben tisztában vagyunk, mégis meglepődünk, amikor elkezdünk vonzódni egy ellenkező nemű kollégához, ismerőshöz. Mivel fizikailag nem történik semmi, ráfogjuk, hogy ez csak barátság. Ám mivel legfőbb bizalmasunk és lelki társunk a kedvesünk kéne, hogy legyen, ez már egy kibillent állapotot jelez a párkapcsolatban.

Még akinek természetes a hűség, az is találhatja magát olyan helyzetben, hogy egyre többet vágyik egy bizonyos ismerős társaságára. Vele osztja meg a legnagyobb gondjait, megnyugtatja, hogy meghallgatják, és jól esik neki, hogy a másik is bizalmába avatja. Ez viszont már egy bizonyos fajta hűtlenséget jelez, még ha a legtöbben tiltakoznak is ellene. Abban a pillanatban, hogy a házasságunk problémáit nem a saját házastársunkkal beszéljük meg, hanem egy idegent avatunk be (a saját anyánk vagy gyerekkori jó barátnőnk nem számít idegennek), kiadjuk a kedvesünket, és negatív színben tüntetjük fel valaki előtt.

Csak abba gondolj bele, hogy te vajon szeretnéd-e, ha a párod ugyanazokat a dolgokat, amiket te megosztasz a férfi ismerősöddel, egy kedves kolléganőjével beszélné meg (avagy fordítva)… Fontos megérteni, hogy egy párkapcsolat kifejezetten bizalmi társulás, amit létrehozunk, majd folyamatosan fenntartunk. Nem magától jön létre, és nem is marad fent magától. Ha nem teszünk érte nap mint nap, ha nincs rend a fejünkben és a lelkünkben a másikkal és a házasságunkkal kapcsolatban, akkor nagyon könnyen darabokra hullik. Éppen ezért nem szabad egy kicsi rést sem hagyni a „szövetségen”. Ráadásul ma már annyira felborultak az értékek és a fontosságok, hogy kifejezetten ügyelni kell arra, milyen helyzetekben találjuk magunkat.

Mivel minden kapcsolatban akadnak problémák és rosszabb periódusok, különösen fontos, hogy elkerüljük a csábító helyzeteket. Emberből vagyunk, és vágyunk a megértésre, a kedvességre, a szeretetre. Ha ezt nem kapjuk meg a saját párunktól, ne máshol keressük, hanem kitartással, okosan és szeretettel oldjuk meg a helyzetet. Elvégre ezt ígértük neki, amikor összekötöttük vele az életünket. És talán néhány tippünk szigorúnak tűnik, mégis az a tapasztalat, hogy ilyen helyzetekből fakad az érzelmi (és később akár a fizikai) hűtlenség.

1. A munkahely a munkáról szól.
Természetes, hogy minél jobb kapcsolatot szeretnél ápolni a kollégáiddal. Ebbe beletartozhat az, hogy érdeklődsz a beteg édesanyja felől, vagy hogy milyen volt a lánya születésnapja. Ugyanakkor fél órát csevegni a büfében az egyiptomi útjáról, és nagyokat nevetni a részeg sztorijain már más lapra tartozik. Ez természetesen a férfikollégákra vonatkozik, hiszen a nők természetüknél fogva mindent kibeszélnek egymás közt. Nők nőkkel azonban igen ritkán esnek az érzelmi hűtlenség csapdájába.

2. Kerüld a munkán kívüli találkozókat az ellenkező nemmel.
Ha együtt kell dolgoznotok munkaidőben is, akkor vagy menjetek csapatostól, vagy rendeljetek ételt az irodába. Kettesben egy étteremben sokkal oldottabb a légkör, és könnyebben terelődik a szó magánjellegű dolgokra. Ha mindenképpen irodán kívül kell találkoznotok, javasolj olyan helyet, ami nem a meghittségről és a hangulatról szól. És ha üzletileg mindent megbeszéltetek, ne kávézgassatok még fél órát, mert akkor tud igazán személyessé válni a dolog.

Folytatjuk

Forrás: Nana.hu

Továbbképzés

Iskolánk felnőttek számára továbbképzést tart. A tanfolyamokat sikerrel teljesítő túlélők bizonyítványt kapnak.

Tantervünk nők számára:

1. óra: Hidegben fel, melegben le, avagy hogyan kezelj egy termosztátot.
Előadás képekkel, oktatófilmmel.

2. óra: Mi kerül több energiába: lehajtani a vécéülőkét, vagy 3 órát duzzogni miatta?
Kerekasztal beszélgetés.

3.óra: Lehetséges elmenni egy ruhaüzlet előtt anélkül, hogy vásárolnánk?
Csoportfoglalkozás.

4. óra: Az alapvető eltérések egy női retikül és egy bőrönd között.
Felismerési gyakorlat.

5. óra: Hogyan tegyünk fel kérdéseket a reklámok közben, és maradjunk csendben a film alatt?
Csoportfoglalkozás.

6. óra: Lehetséges egy jó fürdőt venni 14 különféle szappan és habfürdő nélkül?
Szeminárium

7. óra: Egészségügyi felvilágosítás: léteznek gyógyszerek a menstruáció előtti feszültség csökkentésére – HASZNÁLD ŐKET!
Előadás.

8. óra: Tévedtem, a páromnak volt igaza!
Tényfeltáró beszámolók.

9. óra: Hogyan parkoljunk le kevesebb, mint 20 perc alatt a biztosító igénybevétele nélkül?
Gyakorlati bemutató.

10. óra: Hogyan használjuk a féket anélkül, hogy az összes utas lefejelje a szélvédőt?
Gyakorlati foglalkozás.

Tantervünk férfiak számára:

1. óra: Hogyan forraljuk fel a vizet?
Előadás képekkel, oktatófilmmel.

2. óra: A vécépapír tároló tényleg magától töltődik fel?
Kerekasztal beszélgetés.

3. óra: Lehetséges úgy vizelni, hogy a fal és a padló ne kapjon belőle?
Csoportos gyakorlat.

4. óra: Alapvető eltérések a szennyestároló és a padló között.
Felismerési gyakorlat.

5. óra: Szennyes edények – tényleg maguktól repülnek be a mosogatóba?
Élménybeszámolók.

6. óra: A távirányító átadása másoknak tényleg a személyiség elvesztésével jár?
Csoportterápia.

7. óra: Egészségügyi felvilágosítás: a virágcsokor átadása nőknek nem okoz egészségkárosodást.
Előadás.

8. óra: Eltévedtem, útbaigazítást kértem!
Tényfeltáró beszámolók.

9. óra: Hogyan maradjunk csendben, míg párunk leparkol?
Gyakorlati bemutató.

10. óra: Hogyan legyünk ideális társak a bevásárlásban?
Relaxációs technikák, légzőgyakorlatok.

A Stroganoff legenda

Nem csalás, nem ámítás a Stroganoff (pontosabban Stroganov) valóban régi orosz nemesi családnév, azonban arra egyetlen bizonyíték sincs, hogy a világhírű étel, a Stroganoff bélszín, róluk kapta a nevét.Az egyik legismertebb legenda szerint Stroganov (a francia átírás miatt lett Stroganoff) gróf szakácsa dobta fel az I. Péter cár idején népszerű húsos-hagymás-tejfölös ételt sóban eltett uborkával, és így kezdte világhódító útját a Stroganoff bélszín. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy Elena Molokhovets 1861-ben megjelent orosz szakácskönyvében szerepel először a “Movjadina po-strogonovski s gorchitseju“, azaz Marha Strogonov módra mustárral. A recept szerint a felkockázott marhahúst lisztben meg kell forgatni, majd kisütni és tejfölös-mustáros szósszal tálalni. Ebben a recetben nem szerepel a hagyma és a gomba, amely a klasszikussá vált Stroganoff módon készített húsok jellegzetessége.

Stroganoffra saját receptem van, bár bélszínből még sohasem csináltam, általában olcsóbb, nem túl inas marhahúst vagy sertéskarajt szoktam venni.

Hozzávalók 2 éhes emberre:
40 dkg hús (marha, sertés, de lehet csirke, pulyka vagy húsgombóc is)
2 fej lila hagyma
25 dkg gomba
1 nagy pohár tejföl
1 dl fehér bor vagy rose
8-10 apró télire eltett, csemege uborka
1 ek dijoni mustár
1 ek Globus mustár

bors
olíva olaj
frissen aprított petrezselyem

Kevés olíva olajon megpirítom a felcsíkozott, sózott, borsozott húst. Tényleg legyen aranysárga kérge! Ezután hozzáteszem a felszeletelt hagymát és gombát. Addig sütöm, amíg az összes gomba átsül. Ennyi idő a hagymának is elég, és az a lényeg, hogy a hagyma puha, de szálas maradjon. Ráöntöm a bort, hozzáteszem a mustárt és a tejfölt, valamint a csíkokra vágott csemege uborkát. Összeforralom.

Remek tésztával és rizzsel is. Ha akad friss, apróra vágott petrezselyem, akkor az is mehet a tetejére.

Myreille

Forrás: Moksha.hu

„Antigravitációs” vízzel a processzorok hűtéséért

Amióta megszületett Moore törvénye, azóta problémát jelent a folyamatosan miniatürizálódó processzorok hőmérsékletének alacsonyan tartása. Az olyan trükkök, mint a tápfeszültség csökkentése, csak limitált eredményt hoznak, az integrált áramkörök zsúfoltsága miatt a napjainkban egymás mellé „szerelt” tranzisztorok százmilliói komoly hűtést igényelnek. Erre leggyakrabban léghűtéses (azaz ventilátorral szerelt) rendszereket alkalmaznak; hűtőfolyadék használatával ugyanis megdrágul a folyamat, nem is beszélve a víz elektronikus eszközökre gyakorolt hatásáról.

A Rochesteri Egyetemen mégis ez utóbbival kísérleteznek, melynek eredményeként sikerült kifejleszteni egy speciális eljárást. Szilíciumban létrehozott hidrofil minták segítségével a víz akár még a gravitációval ellentétes irányban is képes folyni (amint az az alábbi, Engadgettől származó videón látszik is). Az egyetem optikai intézetében dolgozó Chunlei Guo és Anatoliy Vorobyev rövid, nagy intenzitású lézerimpulzusok segítségével volt képes kialakítani precíz, nanométerű struktúrát, ezáltal elérni a kapilláris, azaz hajszálcsöves hatást. A két kutató eredetileg fémeken próbálta ki az eljárást, de rájöttek, hogy szilícium felületen is hasonló eredményre juthatnak.

A szilícium normális körülmények között hidrofób, ami nem kedvező vízelvezetési szempontból. Víztaszító tulajdonsága miatt éltető folyadékunk apró gyöngyöket képezve „megül” a szilíciumon, ha a két anyag egymással kapcsolatba kerül - legalábbis addig, amíg segítségül nem hívjuk a nanotechnológia tudományát.

Guo és Vorobyev két és fél centiméter hosszú, 100 mikrométer széles „hornyokat” vájt a szilíciumba, melyek önmagukban nem simák. A lézer pontos szabályozásával nanoméretű „barlangokat” és „dombokat” alakítottak ki a felületen, aminek köszönhetően jelentősen javul, sőt, egyenesen megváltozik a szilícium vízelvezető képessége. Ráadásul ez a struktúra képes csapdába ejteni a fotonokat, ami szintén segítséget nyújthat a hűvösebb lapkák elkészítésében. A sötét felületek ugyanis jobban sugározzák ki a hőt, mint a világosabbak.

Természetesen, mivel kísérleti projektről van szó, kereskedelmi forgalomban megjelenő termékről még jó darabig nem beszélhetünk. Azonban, ha a kutatások továbbra is megfelelő eredménnyel haladnak, akkor nem kizárt, hogy a jövő processzorai víz- (vagy valamilyen folyadékalapú) hűtéssel rendelkeznek majd.

Szilágyi Szabolcs

Forrás: Terminal.hu

2 év az Emberiség szolgálatában?!?

Noh,újabb mérföldkő.

Most sikerült elcsípnem.

Igaz pár árával több van,ám tegnap sikerült 2 évnyi számítógépidőt "adományozni" az emberiség javára.

Csaknem 5 év "valós" időbe tellet mire idáig eljutottam. Ha belegondolok,sose hittem,hogy ennyi is összejön.  Mikor kezdtem annó,akkor1  mai viszonylatba már lassú 1.2 Ghz proci ketyeget a gépemben,s közel 24 óra gépidőbe számolva! tartott neki 1-1 munka1ség feldolgozása.

Most nagyot lendített a 4 magos processzor. Igaz,picit "csalok" is,mert 1 oylan project fut a gépen,ami csomagonként kb 4óra átlagidő alatt dolgoz fel.

S mivel a gépem,akkor dolgozik,mikor én pihizek,illetve itthon vagyok,így napi szinten kb 10-12 órán át fut.Ezt beszorozva 4el,s már szépen lehet haladni.

Bár nem a statisztikák miatt csinálom.


1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY