Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2009. november 28., szombat

+1 idióta teszt

 Mikó hazaérek melóból,bekapcsoloma  gépet,elmék tisztálkodni,s a következő lépésem,mielőtt ennék is 1-2 falatot,hogy felnézek a kedvenNetes helyeimre,lehívoma  leveleket,belekukkantok a napi eseményekbe.

meg kitöltők pár irreleváns tesztet: -bár kezd elfogyni ami "érdekel" is :) -
 
Kocsis completed the quiz "Milyen időjárás illik hozzád?" with the result havazás.
Hüvös és gyönyörü. Sokan szeretik a havat, de vannak akik ki nem állhatják, és egy így van rendjén. Aki viszont szereti annak mindennél többet jelent..
 
 
Kedvelem a téli időszakot. A hideget nem,de el lehet viselni.  Szemgyönyörködtető,mikor mindent beborít a fehér - ami mostanába nagyon ritka dolog :( - hótakaró.
 
Meg a hópihék geometriai alakzata is elkápráztató. Mindig is csodáltam,hoyg a természet milyen eszméletlenül összetett dolgokra képes oylan kis dolgokból is csinálni mint pár molekula h2o és a hőmérséglet kapcsolata.


 
 Már önmagában is felülmúl6atlan,s gyönyörü a hópihe. 


Csak azt nem kedvelem a télbe,hogy elolvad a hó,s latyakos minden. :(

 



 
 
 

esik,nem tudok aludni,s hamarosan munkába mehetk :(

Útálom az esőt.
Ma kiváltképp. Arra ébredtem,hogy hallom az ereszcsatornát,hoygan ömlik belőle a víz.

2.23 mutat az óra.


5.45-re kell mennem melóra. Jön szója 1 kamionnal,azt kell ledobálni. 6 tonna,igaz leszünk 3an,de esik :(
macerás lesz. Utánna disznószálítás. Utánna a szokásos robot. Mindezt kialvatlanul.

Szóval naggyon kellemes lesz.




2009. november 27., péntek

ismét létezem?

Nah,túléltem ezt a napot is a hivatalban. Semmi kellemetlenség nem vala nagyon. Vártam1  óra hosszat,bementem,odaadtam a papírokat,észrevettem,hogy mennyire unottan dolgoznak a hölgyek a másik oldalon. Csöppet se kedvessek. Megéretm1  picit őket,nap mint nap uyganazon monoton dolgokat kell csinálniuk hosszú órákon keresztül.
Itt is picit haladunka  korral,uyganis az újlenyomatot már nem tinta,s papír szedik el,hanem van elektronikus újjlenyomatolvasó (kérdés,mennyire higiénikus is ez mostanában? );digitális kamerával csinálnak képet,nem kell vinni maguinkkal. Ez a fényképezés érdekes vala. Ugyanis kb 6-8 percig kvázi mozdulatlanul kéne ülni,s a kamerába bámulni. Valamilyen 1xrübb Cannon Powershot gép van nekik,de erősebb optikával.Meglepő vala az a számomra,hogy 2x kellet beülnöm fényképezkedni. pedig tőlem telhetően nyugissan ültem. s figyletema  kamerát,se nem fókuszált,s csak 2x csinált képet,hoyg minek kell oylan sokáig ott ülni,gfogalmam sincs.
ja az aláírás is elektronikus,oylan E cerkával avgy minek hjvják kell aláírást eszkábálni . Először azt hittem,nem szabad rányomni,s a levegőbe írtam :) persze így nem jelent meg semmi :) Olyan foyladékkristályos cucc amire kell írni.
 Ja meg valami chip-es megoldás van,ami abban jó,ha változik a lakcím,akkor azt könnyen lehet lescerélni,nem kell új azonosító.

7-10 nap múlva lehet érdeklődni,hoyg mi is a szitu ..
Ez is fura. Minek ennyi átfutási idő???

noh,kivárom,ez nálam nem gond,türelmes vagyok. nagyon is.
Utána mehetek tovább.

Más.

Jó a kedvem. Fura. nem j5t be a jóslatom.
Olvasgatom,s szemezgetek a múltamból. A régi blognejegyzéseim olvasgatva találtam:

Müller Péter 


 idézet. a szerelmről szól. elméletileg. meg kéne keresnem az egész írást. 




de bemásolom ide is,nehogy elvésszen.

..a teremtés ősrobbanásakor az addig egységben élő Teremtő megszámlálhatatlan lélekké szórta szét magát, mint egy Ősnap, mely kiárasztotta fényér, s mi most valamennyien ennek az ősfénynek egy-egy sugara vagyunk, akik elrobogtunk ugyan a végtelenbe, mégis összetartozunk, egymással s a teremtő Napunkkal is.

Ez az összetartozás-érzés a szeretet.

Az őstudás azonban azt is mondja, hogy ebben a teremtő robbanásban minden egyes lélek még külön-külön is szétvált.
Kettéváltunk, mint egy közös gyökerű láng, amelynek két nyelve van, s mivel leszakadtunk a forrásról, a két lángocska most külön-külön világít s egymástól is széjjeltépve kóborol a mindenségben, azzal az öntudatlan reménnyel, hogy a másikra rátaláljon, s újra összeforrjon vele.

Ez a szerelem: a másik felem keresése.

Ezért van az, hogy a szerelem csakis két ember ügye.
És azért ilyen roppant erős és mindent elborító érzés,, mert itt nem csupán arról van szó, hogy egy szétszórtságot akarunk összehozni, hanem arról, hogy egy fájdalmas széttépettséget akarunk újra összeforrasztani.

Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki a duáltársunk, akit szerelemmel szeretünk.
Szó sincs róla.

Rendszerint az történik, hogy valakire rávetítjük ezt a szerepet, sokszor csak azért, mert hasonlít a Nagy Te-re.
Azt hisszük, hogy találkoztunk a "másik felünk"-kel - ez a szerelem.
Sokan képesek belőlünk kiváltani ezt a duálszomjúságot.

Ezért van az, hogy sokszor lehetünk szerelmesek, "beleábrándulunk" valakibe, majd kiábrándulunk belőle, mert rájövünk, hogy nem "az".

A szomjúság bennünk van.
És a szerelem sem kívülről jön, hanem belülről.
Rávetítjük a másikra hiányunkat, s azt hisszük, hogy Te vagy az.

Ezért a szerelmek rendszerint nem tartanak sokáig,
Még akkor sem, ha valaki a valóságos duálpárjával találkozik.

Ugyanis nem arról van szó, hogy elvesztettük egymást, s ha végre találkozunk, akkor el van intézve minden, hanem arról, hogy a szétszakadás oka egy kölcsönös elhomályosulás, önelvesztés, taszítás eredménye.
Szellembukás, melyet jóvá kell tenni, s amiből meg kell tisztulni.
Hiába találkozunk újra, ha vakok, koszosak, méltatlanok vagyunk egymásra.

Ezért van az, hogy néha duálpárok találkozása is pokol.
Mert az összevonzás ereje megvan ugyan, de ha itt seb a sebbel, rögeszme a rögeszmével találkozik, nagy fájdalmat okozhatnak egymásnak."

Müller Péter

hajnalban

Iszonyat milyen rossz vala a tegnapi.és a tegnap előtti napom 1 része. Nem fizikailag,mert nem erőltettem meg magam. Meló se vala túl sok,de valamilyen szinten ammónia mérgezést kap6am,mert kb. 2 órán keresztül a hjzlalda feletti padlást takarítottam ( kb. 180 hízó elég sok bélgázt termel),de 20 petrecnként le kellet jönnöm,mert éreztem,hogy szédülök.

Aznap este már nem tudtam sokáig gép előtt ülni,másnap is elég kótyagos voltam,de még okés a dolog. Hazaérve ismét elég ramaty álapotba kerültem,s ismét korai lefekvés

Ennyit erről.

Most más.

Tegnap végre rászántam magam,hogy elmenjek (igaz,előtte már a gazdámékat megkértem,hoyg intézzék el az első lépést,s kérjenek időpontot a városházán vagy minek is kell nevezni) papírokat csinálni,uyganis picit elhanyagoltam ezt is az életemben.
1 kezdeti írás erről: Milyen állam polgára is vagyok?

Nos,azt az időszakot nagyon kedvelem. Akkor még "aktívan" blogtam amott. Vala 1 kis közösség, akik írtak az életükről.Figyeld leslie beszólását: müfajteremtő vagyok :)
De kaptam még ettől is jobb/érdekesebb megnyilvánulásokat 1-1 pot-om után ... Majd idővel az is kikerül ide. vagy olvass utánna
Az a társaság már nincs meg,elmaradoztunk 1mástól,mert az a rendszer sok változáson ment át,eltüntek az emberkék,a blogfelület más motort kapott,stb ... lényegtelen.

Noh,visszatérve a mondandómhoz.

Mostanába túl sok jó dolog ért. S ehhez nem vagyok hozzászokva! Új számítógép;más munkahely,ahol gyakorlatilag magam vagyok;újra blogzom;ismét Bit Book Lektor vagyok; vannak új olvasóim; rámlelt 1 nagyon jó barát,akinek ki tudtam nyílni,s aki nekem is kinyilt.

Köszönet mindenért.


De az én életem eddig nem így müköd5t.

Ha valami jó ért,boldog voltam 1-2 órán keresztül utánna autómatikussan j5t valami rossz az életembe,ami lerombolta mindig a jókedvet.S ez miindig így vala. Persze,nem 1ik pillanatróla  másikra j5t elő a rossz dolog,mindig váratlanul,de nem váratott sose magára a rossz. De most várat,s érzem a vihar szagát.

S félek. nagyon félek,mint már régóta nem. Mert gyülik csak a sok jó dolog 1mást követve,a sárbatipró valóság meg sehol.

Ma hivatalba is kell mennem. Útálom az ilyet is. Azt hiszem ez lesz az első rossz a sok közül ...

Ne legyen igazam!!!

2009. november 25., szerda

1 gondolat

gondolkodtam. igen azt is tudok néha.





Ez j5t ki ma reggel:

Az élet mindig nehéz pillanatok elé állítja az embert. Többször veszítünk mint nyerünk,s többet adunk mint kapunk.

Nem ez az szerelem rendje,ám így szokott alakulni. Erről NEM az 1én tehet. Szerelem addig van,míg feladjuk az egónkat,mikor elmúlik az ÉN és TE,s előjön a MI állapot. Mikor nem számít semmi. Csak az érzés. Nem a testi közelség,nem a sex,nem a csók,hanem a gondolatok,az hogy ott van valaki veled/melletted.

2009. november 23., hétfő

music 4 all

nem gondoltam volna sose,ám végülis 3 perc alatt -sacckábé- megkedveltem az I Mesh nevü alkalmazást.
Ez 1 kis kliens,mint az U torent. Alapban p2p kapcsopódásra szolgál,tehát úygnevezett filescerélő kliens mind2.

De az Imesh ennél jóval több. Gyakorlatilag online rádió és social network is 1be. Ütős. testreszab6ó. Iszonyat jó a zeneválaszték. + még ismerkedni is lehet/lehetne rajta,de ezt kihagyom. 1enlőre :)

Asszem előrébb kell hoznom az 5.1-es hangfall set beszerzését,mert így,headsettel,picit nehézkes hosszútávon zenét hallgatni. vagy 1 rendes,"bőr" fejhallgatót veszem. mert ez a low budget megetszi,ám hosszú használat után fáj a fülcimpám :(
A monitoromnak meg sajna nincs beépített hangszórója,hiába Full HD modell,ezt kispórolták belőle.

Ami tényleg meglepett,hogy az én lassú,csigalassú (768Kb/64Kb)Netkapcsolatomon is akadás nélkül megy a hang/videó. Még akkor is,ha az utorent is megy.

Hasonlításképp:

eddig a Youtube videjók,Firefox-ban megnyitva,letöltés mellet akadoztak ...

Úgyhogy naggyon meg vagyok elégedve.

Ha eddig nem használtad,adj neki 1 esélyt;ha már használod terjeszd az "igét" :) 
 

vasárnapról 7fő reggel

Eddig így vélekedtem a vasárnaporól,de tegnap megváltozott picit a véleményem. Nem sokkal,de változott.

1 árnyalattal jobb lett,mert segítettem valakin,s Ő is rajtam. Legalábbis ezt "érzem".Ismét.  Nekem az olyan pillanatok jelentik a  boldogságot,amikor valakin tudok segíteni,illetve azt hiszem,hogy segítséget nyújtok,mert ugye,ez nem olyan 1xrü dolog.

Különössen nekem,aki nem olyan nyitott,s kommunikatív. Aki nem tduja kifelyezni magát.

S ezért megy/fut a gépemen 1 programocska,ami lehet sok energiát eszik,s leamortizálja a gépem - erről később bővebben -,mert úgy érzem,így segítek.

Ezt se értheted.  Szavak nincsenek erre se. Csak érzések,amiket titkolni szoktam.

 Indulok melóba. Mostmár picit "szerencsésebb" vagyok,mert gyakorlatilag 1edül dolgozom ismét,nem zargat senki;nem utasítgat,s nem kell más helyett elvégeznem a nemakarós munkát. Mert azt is azé' teszem,mert nem akarok beszólni,bármennyire is helyénvaló lenne. Nem kedvelem a vitákat,s inkább hallgatok,minthogy megmondjam a véleményem. Élőbe. itt írásba másképp van. itt eleinte beszóltam embereknek,de kinőttem a dolgot.  mert az,ha beszólok nekem utánna hosszú ideig fáj,s az még rosszabb,mint lenyelni a  sértést,elraktározni.

De javul a helyzet,ismét kijr6om magamból a dolgokat,1ügyü teszteket töltögetek ki magamról,amikből megtudom pl.: Melyik a számodra megfelelö élet?
s z eredmény:

Egy kicsit mogorva ember vagy és elég földhöz ragadt. A feleségedet/férjedet is helyböl választod, nehogy gondok adódjanak a sok utazással. Szeretsz rendet tartani magad körül, szereted tudni mit eszel, mi kerül az asztalra, ezért saját magad termeled meg. A kapálással óvatosan.. gerincferdülést okozhat ;).


Csaknem beletrafáltak.











2009. november 22., vasárnap

7

Ma ez a  szám kísér/t/.

Pár percen belül felrakom,vagyis megpróbálom feltenni a gépemre a Windows 7.-et.

Facebook-on a következő tesztet tölt5tem ki - többek közt - Hozzád legjobban a 7-es szám illik!. 

7 napja instaláltam utoljára; kb, 7 órakkor kezdtem el gépelni ;ma van a 7, 7edik  napja :) Kedvenc könyvem 1ike  - navégre nem 7es szám - Teremtő Alvin Ciklus - 7.edik Fiú 
ami ismét 1könyvsorozat,amit nem efrdítenek le :( ;ez a zene megy a háttérbe



ha előbb nem,7 nap múlva akkó' újra itt leszem :)


Üdv Endre,Doroszló!

P.s.:Még hallasz rólam ...



1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY