Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. március 12., péntek

IQ test másképp

Aszondja nooormális inteligenciám van ...

nbárcsak 7 lett helyes a 11ből,de azt nem éretm Bill gates hoygan tölt5te ezt ki? S nem is csodálkozom,hoygcsak 3 találalta lett.

Lusta túrós

Ahogy esik, úgy puffan…
Állítólag olasz recept, hozzám szájhagyomány útján került. Kicsit módosítottam az eredeti recepten, bitang jó.

Hozzávalók:
15 dkg porcukor + 1 ek cukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
25 dkg túró
1 pohár tejföl
3 tojás
3 dl tej
1 tk vanília eszencia
1 citrom reszelt héja
1 marék mazsola
nagyjából 5 dkg vaj

Egy edényben összekeverem a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverem a tojásokat, utána hozzáöntöm a tejet. Az “asszonyság” annyira lusta, hogy nem választja szét a tojásokat, viszont ha valakinek van kedve, akkor először csipet sóval keményre veri a tojásfehérjét, beleteszi a tojássárgát, a cukort és a vanília eszenciát, majd a tejet.

Egy üveg (nagyobb fajta) tűzálló tálat alaposan kivajazok. (Lehet sütni tepsiben is, de én szeretem látni az alját.) Innentől viszont az ahogy esik úgy puffan, az elv. Semmit se szabad lesimítani, egyenletessé tenni!

A kivajazott tálba szórom a lisztes keverék felét. Rámorzsolom a túrót, viszonylag nagy galacsinokban, megszórom mazsolával, meglocsolom a tejföllel és ráreszelem a (z alaposan megmosott) citrom héját. Rászórom a maradék lisztes keveréket és az egészre ráöntöm a tojásos tejet.

Ahol lisztes foltok alakulnak ki, az ujjammal összekeverem és itt ott lenyúlok az edény aljára is, hogy egyik összetevő se alkosson “vízzáró réteget”.

Tetejére “rávagdalom” a vajat.

Előmelegített, 150 fokos sütőben – ha túl forró a sütőd, résnyire hagyd nyitva az ajtót -40-45 percig sütöm.

Meg kell várni, hogy kihűljön, akkor összeáll, de mielőtt kiveszem a sütőből csinálok egy tűpróbát. (Az edény alján mindig marad néhány lisztes folt, azért is jó az üvegtál, mert még nyersen lehet látni, hogy hova kell egy kis folyadékot juttatni.)

Myreille

Forrás: www.moksha.hu

2010. március 9., kedd

Tökéletes kapcsolatra vágysz?

A tökéletes társ valahogy sosem akar összejönni. Esetleg az elején még annak tűnik, de később az őrületbe kerget bizonyos szokásaival. Hogy lehet mégis megtalálni a boldogságot?

Dőlj hátra, és nyugodj meg: egyetlen kapcsolat sem tökéletes. Sajnos nincs férfi-bolt, ahonnan mindenki addig válogat, míg rá nem bukkan a minden szempontból megfelelő darabra. Nem találták még fel a modulokból összeépíthető társat sem. Ennek örülni kell, hiszen az egészben az a szép és az izgalmas, hogy mindannyian különbözőek vagyunk – és valld be, te magad sem vagy tökéletes. Ne küzdj tovább, inkább próbáld meg más szemszögből nézni a dolgot.

A párkapcsolat misztikus egy dolog. Két teljesen egyedi, különálló univerzumokkal rendelkező ember szövetségéről szól, amibe bele kell kalkulálni még milló, az élet által produkált egyéb tényezőt is. Ami az egyik pillanatban még működött és teljesen megfelelő volt, az egy másik élethelyzetben már nem lesz jó. Ahogy az emberek, úgy a kapcsolatok is folyamatosan alakulnak, formálódnak. A problémákra nem az a megoldás, hogy összeállítasz egy listát, mi mindenben kéne változni a párodnak. Senkit nem lehet megváltoztatni, azt mindenki csak maga teheti, önszántából. Ha boldog és kiegyensúlyozott szeretnél lenni, sokkal egyszerűbb a saját hozzáállásodon változtatni.

Mekkora a baj?

A saját kapcsolatodban valószínűleg több olyan problémád is van, ami egy kívülálló számára érthetetlen. Mármint az érthetetlen, hogy neked ezzel mi a bajod. Mindenkinek megvannak a maga mumusai, és ami az egyik embert szórakoztatja, az a másikat az őrületbe kergetheti. Persze vannak tipikus panaszok, nézzük meg, mik a leggyakoribbak:

- Szórja a pénzt
- Rondán eszik
- Ízléstelenül öltözik
- Nem csókol jól
- Hisztis
- Lusta
- Éjjeli bagoly
- Nem rázza le a volt nőjét
- Idegesítő az anyja
- Túl sokat dolgozik
- Nem dolgozik
- Éretlen
- Felelőtlen
- Rendetlen
- Mindig a haverjaival van
- Nem jó az ágyban
- Túl sok szexre vágyik
- Túl kevés szexre vágyik
- Nem törődik eléggé a higiéniával
- Nem beszélget
- Nem mutatja ki az érzelmeit (már ha van neki)

A lista szinte végtelen, de a fentiekre gyakran panaszkodnak a nők. Ez pedig általában úgy történik, hogy az életük központi részévé teszik a problémát, és egy hatalmas nagyítóval, lámpa alatt nézegetik, biztos, ami biztos.

Természetesen előfordulhat, hogy vannak olyan tulajdonságok, amiket senkiben nem szívlelsz, így a saját párod esetében is nehezen tudod elfogadni. Ugyanakkor ha valami csak az ő esetében zavar, másnak pedig elnézed ugyanezt, akkor mélyebbre kell ásni. Sokszor a kritikusság, az elégedetlenség csak tünet, és a valódi ok a saját házunk táján keresendő.

Egy másik nézőpont

Nézd meg a fenti listát, és figyeld meg, mennyi hibával nem rendelkezik a párod. Ha három-négy olyan tulajdonsága is van, ami zavar, még mindig van neki majdnem húsz, ami nem. Most vedd azt is sorba, milyen jó tulajdonságai vannak. Vajon a pozitív dolgok többet nyomnak a latba, mint a negatívok? Mert ha nem, akkor nincs értelme küzdeni vele, pont. Ha viszont igen, akkor itt az ideje túllépned a hibáin, elfogadnod azokat, és értékelned őt azért, amilyen nagyszerű ember.

Gondold végig azt is, mennyi jó dolog származik ebből a kapcsolatból. Amikor a szürke hétköznapok monotóniájában találod magad, könnyű elfeledkezni arról, milyen csodálatosnak láttad a párod, amikor megismerkedtetek. Mennyivel szebb, jobb, hűségesebb stb., mint akikkel eddig próbálkoztál! Milyen jó ebben, milyen nagyszerű abban! Nos, ezek a tulajdonságai még mindig megvannak, és továbbra is ugyanolyan értékesek, mint amikor először örültél neki.

És nem utolsósorban: vizsgáld meg a saját hibáid. Te tökéletes vagy? Vajon tudod egyáltalán, őt milyen dolgok zavarják veled kapcsolatban? Lehet, hogy meglepődnél… Ám ha nem tudsz róla, az azt jelenti, hogy ő túllépett ezeken, és elfogadott téged úgy, ahogy vagy. Megérdemli, hogy te is így tegyél. Hidd el: az élet soha nem lesz minden szempontból tökéletes egy másik ember oldalán. Ha azt szeretnéd, hogy minden úgy legyen, ahogy te akarod, élj egyedül. Ha viszont társra vágysz, légy toleráns, és főleg rugalmas.

Forrás: Nana.hu

2010. március 8., hétfő

Nőnapra

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY