Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. február 27., szombat

varázslat

Kocsis Endre


Rezultat: Crvena jabuka - Čarolija (kad prestane)
"Čarolija kad prestane i prašina sna nestane, u mojim zvijezdama, sam Bog zna, luda nada još je ostala..." Ti si osoba koja se vrlo lako zanese i još brže razočara :(
via Quiz Planet! · · · Riješite ovaj kviz









Marika ismét beteg. Előj5t a tüdőgyulladása. Szenved,s jómagam vele 1üt.














Amúgy "elértem" a 300+ látogatót,köszönhetően a google spam levélnek. Ám ahogy kinéz az lecsengett,s valahogy nem nagyon olvasgat senki se blogot.



2010. február 25., csütörtök

Mire jók a multivitaminok?

Ma már a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy mit és hogyan kellene ennie ahhoz, hogy helyesen és kiegyensúlyozottan táplálkozzon, mégis napjaink rohanó életvitele és a mindennapossá vált stressz következtében leginkább a helyes táplálkozást hanyagoljuk el. Pedig teljesítőképességünkre és egészségünkre nagy hatással van étrendünk. Azonban tudjuk-e pontosan, hogyan? Jelentenek-e többletet a vitamin és ásványi anyag készítmények, és mik azok a hatóanyagok, amelyektől segítséget remélhetünk?

Testünk a táplálkozás során felvett fehérjékből, zsírokból valamint szénhidrátokból épül fel és fedezi a mindennapi működéséhez szükséges energiát. Ha hiányosan vagy egyoldalúan táplálkozunk, előbb-utóbb gondok. Ha nehezen megy a munka, gyorsan elfáradunk, gyakran megfázunk, az mind összefüggésbe hozható étrendünkkel.

Egy vagy több vitamin hiányában ugyanis az immunrendszer védekezőképessége gyengül, könnyebben kapunk el bakteriális, vírusos vagy gombás fertőzéseket. A stressz vagy a rendszeres alkoholfogyasztás is társítható tápanyag-felvételi zavarokhoz, amelyek erősíthetik a meglévő tüneteket.

A vitaminoknak két fajtáját különböztetjük meg: a zsírban és a vízben oldódó vitaminokat. A zsírban oldódó vitaminok elsősorban a zsíros ételekben találhatók, mint például az állati zsiradékban (például a vajban), a zöldségolajokban, a tejtermékekben, a májban és az olajos halban. A zsírban oldódó vitaminok az A-, a D-, az E- és a K-vitamin.

A vízben oldódó vitaminokat szervezetünk nem tudja tárolni, ezért sokkal gyakrabban kell pótolnunk őket. Ebbe a csoportba a B-vitaminok, a C-vitamin és a folsav tartoznak. A vízben oldódó vitaminok a gyümölcsökben, zöldségekben és a különböző magokban találhatók.

A vitaminok mellett a különböző ásványi anyagok és nyomelemek is létfontosságúak a szervezet számára. Ezek közül a kalcium, a foszfor, a fluor, a réz, a mangán, a cink, a kálium, a vas, a szelén és a magnézium a legfontosabbak. Közöttük azonban több olyan is van, amelyből a lakosság széles köre bizonyítottan hiányt szenved..

Bár ma már sokunknak pozitív irányban változtak meg táplálkozási szokásai, vitaminokból, ásványi anyagokból és nyomelemekből mégsem jut elég a szervezetünkbe.

A megoldást a vitaminkészítmények szedése jelentheti. Különösen hatásos ebből a szempontból a Pharmaton Vital. A szer ginsengtartalma jótékony hatással van a szellemi teljesítményre, a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek pedig a fizikai kondíciót befolyásoló tényezőkre hatnak kedvezően úgy, hogy közben felesleges testsúlygyarapodástól sem kell tartanunk.

2010. február 24., szerda

Tiesto I will be here

Nem a videjó számít most se. hanem a dalszöveg.

(lehet észrevettétek,lehet nem)



2010. február 23., kedd

Tetris 2 verzióba

Emlékszem, évekkel ezelőtt mekkora divat volt volt a Tetris. Kis túlzással mindenki azzal játszott az utcán, a metrón, vagy éppen az iskolában lehalkított hanggal. A mai videó játékokhoz képest sehol nincs a grafikája, nincsen izgalmas cselekménye, semmilyen mitológiai vagy űrből érkezett szörnnyel sem kell megküzdeni a kincsekért. Egyszerűen csak logikusan és persze minél gyorsabban kell a különböző alakzatú elemeket úgy egymás mellé helyezni, hogy a legalsó sorban ne maradjon üres kocka. Minél több sort tudunk így megtölteni annál több pontot szerezhetünk.

Ezt a kis magyarázatot azoknak szántam akik valamilyen csoda folytán kimaradtak belőle, vagy éppen túl fiatalok voltak mikor mindent beborított a Tetris őrület. Háromféle zene között lehet választani, de ha valakit idegesít akkor ki is lehet kapcsolni. A legfelső sorban vannak a billentyű kombinációk amelyekkel mozgatni lehet az elemeket.

De hogy mégse legyen olyan egyszerű, az elemek forgatása itt kicsit másképp történik. A szóköz billentyű segítségével, illetve annak a nyomogatásával az egész képernyőt forgathatjuk.

Sok sikert!


Tetris


és  másik verzió:

Tetris 1D

Tron 2.0

Hüüü,nem kedvelem a film előzeteseket,se nem követem a híreket,hogy mi készül,mikó jön mozikba,ki jáccik benne,stb,de ez msot naggyon várós film a részemről:



("Ős" Tronbemutató) :




S ami minden régivágású,öreg számítógépfanatikus szívét megdobogatja:

- A Motoros jelenet

Költekező szingli fukar társat kere

A szakállas megállapítás, miszerint az ellentétek vonzzák egymást, az pénzügyek terén is megmutatkozik. A kutatások szerint a költekező hajlamú emberek szívesen választanak fukar társat.

Idegesít párod költekezési szokása? Pedig lehet, hogy ez is szerepet játszott abban, miért épp őt választottad társadul. Legalább is ezt állítják a a Northwestern Egyetem és a Wharton Pénzügyi Akadémia professzorai Végzetes (pénzügyi) vonzerő című tanulmányukban.

Tudományosan is meglepő
A házasságban élők körében végzett kutatás azt mutatja, hogy a költekezési szokások terén szeretünk olyan partnert választani, akinek érzelmi reakciói pont ellentétesek a sajátunkkal. Így azok, akik kevesebbet költenek, mint amennyit valójában szeretnének, olyan házastársat választanak, akik viszont többet költenek annál, mint amennyiről úgy gondolják, hogy megengedhetik maguknak.

Egy másik felmérés szerint nagyon jól meg lehet állapítani, kinek mekkora a hitelkártya-adóssága vagy megtakarítása, az alapján, hogy mennyire találják fájdalmasnak a fizetést. Ez ráadásul teljesen független a havi keresetüktől, egyszerűen a személyiség és beállítottság kérdése.

Ész kontra vágyak
Ez lehet a magyarázat arra is, miért találják vonzónak egymást az e tekintetben ellentétesen működő emberek. Azok, akik nagyon nehezen adnak ki pénzt a kezükből, fájdalmasnak találják a fizetést, és legtöbbször nem szeretik magukban ezt a tulajdonságot. Ezért ha olyan valakivel találkoznak, aki kifejezetten szabadon kezeli a pénzköltést, az szinte csodálatot vált ki belőlük, és nagyon vonzónak fogják találni az illetőt.




Érdekes, hogy közben az egyedülállók körében végzett felmérés szerint legszívesebben olyan valakivel házasodnánk, aki hozzánk hasonlóan kezeli a pénzt. Ám mire a tényleges párválasztásra kerül a sor, mégis megdől az elmélet, és az ösztönök, vágyak döntenek a logika helyett. Ez persze nem szerencsés, hiszen az eltérő költekezési szokások még nagyobb konfliktust jelentenek a házasságokban, ahol amúgy is a pénz körül zajlik a legtöbb vita.

Nem fog megváltozni
Ha nektek is sikerült „beválasztani”, ne csüggedj. Először is fogadd el, hogy a kedvesed olyan, amilyen, és ne várd, hogy gyökeresen megváltozik. Másodszor pedig meg kell találni az arany középutat, ami mindkettőtöket boldoggá tesz. Érdemes az ő szemszögéből is megvizsgálni a dolgokat: ha te vagy a spórolós, lehet, hogy ő úgy érzi, korlátok közé van szorítva, és még irracionálisabban költi majd a pénzt. Ha te költekeznél szabadabban, talán ő megijed attól, hogy kicsúszik a kezéből az irányítás, és így még keményebben fogná a pénzt, akkor is, amikor erre épp nincs szükség.

Ha képesek vagytok megegyezésre jutni a nagyobb és a kisebb kiadásokkal kapcsolatban, akkor mindketten fellélegezhettek. Persze ehhez kompromisszumra van szükség, de hidd el, sokkal nagyobb boldogság egy kiegyensúlyozott kapcsolat, mint egy újabb megtakarítás, vagy egy hirtelen szerelemből megvásárolt kabát. Ha egyetértetek a rövid- és hosszútávú célokban, akkor ehhez igazíthatjátok a pénzügyi tervet is. Ha nincs elég ahhoz, amiben megegyeztetek, mindkettőtöknek be kell látnia, hogy spórolásra van szükség. Ha pedig a vártnál jobban alakulnak a dolgok, miért ne lehetne kissé bőkezűbben költeni? Nagyon fontos, hogy ne a párodat bíráld, hanem szorítkozzatok a számokra. Abban nem lehet vita, a vélemények viszont mindig szubjektívek.

Forrás: Nana.hu

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY