Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. január 16., szombat

Honfoglaló

Nos,dicsexem 1et. Ilyen se fog soxor előjönni,úgyhogy erre jóóóól emlékezz.

Pár hónappal ezelőtt,pontos dátum nem léyneges,ráleltem erre: Honfoglaló szerb megfelelője ,s játszottam is párszor rajta,közepes eredménnyel,de az internetkapcsolatom,letöltés mellet nem elegendő,s így inkább hanyagoltam.

mai napig,

Ugyanis feliratkoztam a magyar Honfoglaló c. gammára.Nehézkessen ment,mert a laikus becenév már foglalt,meg a Doroszló,meg a LaikusEndre is,így kénytelen voltam igazzzi nevemmel beregelni :)  S ma lejátszottam az első party-mat.

eredmény?

Tessék ámulni:

(végére elég szoros lett ... )











Nos,hogy mennyire lehet kivenni,nem érdekel :) kiloptam csak a képet a Print Screen opcióval.

De elemzem :) A kérdésör 9  77.78% jó válasz ; Tippelős 9 kérdés "csak"  41.44 % helyes ... pedig hasraütni nagyon tudok :)


Most igaz a mondás:

Jöttem,láttam,győztem ...





2010. január 15., péntek

Főzőcske (ismét)

Gombás tarja kakukkfűvel


Hozzávalók:

- 1,5 kg tarja
- 50 dkg gomba
- kakukkfű
- vöröshagyma
- fokhagyma
- olaj
- fűszersó



Elkészítés

A húst felszeletelem, kissé kiklopfolom, befűszerezem fűszersóval, ha nincs, akkor sóval, borssal, mustárral. Egy ideig párolom, hogy puha legyen. Majd pirosra sütöm. Ezután elkészítem a gombát. Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek olajon, majd hozzáadom a gombát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, és amikor elpárolódott a víz, hozzáadok 1 gerezd zúzott fokhagymát, egy pillanatig sütöm, de óvatosan, nehogy megégjen a fokhagyma, mert akkor keserű lesz. Ízlés szerinti körettel kínálom. Jó étvágyat hozzá!

2010. január 14., csütörtök

csütörtök5 mondok

Eldobom az agyam :(

Behüjült a netes életem. Tüzróka nem enged be a Google fiókjaimba. jelszót tudok cserélni,de bejelentkezni már nem lehet. Chrome alatt megy minden ... Ezen menjen el az ember.
Thunderbird nevü levprogim is megkergült. ismét letölt5te az össz levelem,ami a szerveren fent van. csak 478 levelet kellet manuálissan,1enként törölni ...

Holnap megyek beadoma a papjrt útlevél üygbe,vagyis megpróbálom beadni.

Közbe meg lemaradok 1 tévés fellépésről,mert pont holnap jönnek a farmra,ahol dolgozom. Nos,ez nem is olyan nagy baj,hoyg nem szerepelek,az úgyse az erősségem. ha 1x visszakapom a fényképezőgépem,készítek képeket a munkahelyemről. közel sincs EU standard szintjén,de modern.Elméletileg.

Havernak odaadtam 1 torrent oldal belépőm,mert szegényke megkért,hogy 1 másik nevenincs oldalra tegyem már be az én speedtest képem - csak tudnám miért jó az neki?? attól nem tölt se le,se fel gyorsabban  -,mert nekem 2 fokkal gyorsabb a netem.

+ küldtem neki 2 másik oldalra meghívót. az 1iket nem használom,de kaptunk összvissza 6? vagy mennyi meghívót,ha kő' valakinek szóljon. :) még van belüle. ha nem,akkor "beváltom" 1 GB upra :) bár ott úgyse fogok leszedni semmit.
Másikra azé' szenvedek a pontokért,mert seedelés/feltöltés után jár a bónuszpont,s itt 100 pontba kerül a  meghívó,ám am megszántak szegénykét,s így kiküldtem,éppen vala 141 pontom.
Ja,mivel ma ilyen a hangulatom kapott még 1 gmail meghívót is.

Most úgynézki iylen adakozós hangulatomba avgyok,így tessék kihazsnálni az alkalmat!!! ;)

Üdv Endre,Doroszló!


P.s.: Még hallasz rólam ...cool smileys

2010. január 12., kedd

Kikre hasonlítok per pillanat

Pár éve,már készült1  ilyen  rólam,de az a link már nem él :(

 kedves ismerősöm juttatta eszembe ezt a nyavaját.

( Kollárik Péter,müfordító,író,családapa)

S Ő tényleg kiköp5t Douglas Adams ...

S ezek hasonlítanak rám :











Kerested már a neved?

Nos, próbáljátok ki,a Google.hu alkalmazást úgy,hogy beírjátok a neveteket.

Nmezetközi szinten "csak" 3.adik helyen dob fel,de a magyar google találata elsőként hozza fel a Facebook profilom :)

Vagy jól csinálok valamit,hogy ennyire elő vagyok,vagy nem tudom :)
De ez a kis kereső,amit beépítettem nem ismer fel :) megnéztem az első 10 oldlat,s nem vagyok. Érdekes,akárhány google kereső,annyiféle eredmény??? 

Másnál mi az eredmény?


---

más. cseszegettem 1 picit ezt a FedJit nyavaját,s akiket olvasgatok,azoknál piszok módon kikapcsoltam azt az opciót,hogy az IP címem jelezze. :)  De ahogy nézem,vagy kaptam másik IP címet? vagy valaki más erről a  területről járkál erre ... Mert nálam is feltünt +1 ismeretlen beográdi IP címmel rednelkező :)
 Ennek még utánajárok,de érdekes ... Vagy az áll fent,hogy backa topola és ada-rol jövők is beogradinak vannak titulálva?

A boldog párok titka

 Ez is levlistán j5. Pár dolgot azé' nem tudnék elképzelni,vadvizes kajakozás,hegymászást,jósnőt ... 



Hogy lehet, hogy vannak olyan párok, akik ezer éve élnek együtt, mégis csillog a tekintetük, amikor a másikra néznek? Mi a titka azoknak a pároknak, akiket nem őröl fel a hétköznapok m

onoton mókuskereke?

A kölcsönös tisztelet, a nyílt kommunikáció, és a kapcsolat folyamatos teremtése természetesen elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon is működjön egy házasság. Ám ez sokszor nem elég, és már csak legyintünk, ha a hajdani nagy szerelmes időszak jut eszünkbe. Pedig ez az érzés nem tűnt el a kapcsolatból, épp csak semmi olyan nem történik, ami felszínre hozná.

Amikor az ember szerelmes, szinte minden, amit a másikkal együtt csinál, újnak számít. Buzog bennünk az adrenalin, kinyílik a világ, és lelkesen állunk az új kihívások és lehetőségek elé. Azonban az újdonság izgalmas mivolta elkerülhetetlenül megfakul az évek során, és leginkább az unalom veszi át a helyét.

A jó hír az, hogy ezt az izgalmat és lelkesedést vissza lehet hozni a kapcsolatba – és ezt tudományos kutatások is alátámasztják. Hiszen bármilyen újdonság élménye dopamint és norepinefrint szabadít fel az agyban, ugyanazokat a hormonokat, amikkel a szerelem is elárasztja szervezetünket. Így a megoldás abban áll, hogy a régi kedvessel kell új dolgokat megtapasztalni, és egyből visszatér a lelkesedés a kapcsolatba. Adunk néhány tippet, válogassatok közülük érdeklődéseteknek és vérmérsékleteteknek megfelelően. De ne feledd: a lényeg, hogy olyasmit csináljatok, amit eddig soha. Elő kell bányászni a vállalkozó kedvet, hiszen ha csak azt teszitek, amit eddig, akkor pont olyan marad a kapcsolatotok, mint amilyen eddig volt.

Szerezzetek új barátokat
Ennyi év után minden párnak megvan a kialakult ismeretségi és baráti köre, és mindig ugyanazokkal az arcokkal találkoznak. Ezért érdemes nyitni egy kicsit: hívjatok meg magatokhoz kollégákat, a gyerekek osztálytársainak szimpatikus szüleit, vagy bárkit, aki nem tartozik az állandó baráti körötökbe. Kérdezgessétek őket mindenféléről, és meséljetek ti is a ti életetekről, hogy jobban megismerjétek egymást. Biztos, hogy jó darabig lesz miről beszélgetnetek a pároddal, és akár szorosabb új barátságok is szövődhetnek.

Menjetek el kajakozni

Jó, ez nyári program, de eddig nem próbáltátok ki, itt az ideje. Még jobb, ha a vadvizi, izgalmakkal teli evezést választjátok: a nevetés garantált! Ezt egyébként jobb kettesben végezni, így nem fogod például a párod teljesítményét a barátnőd férjének ügyességével összemérni, és sokkal kevesebb súrlódásra ad alkalmat, ha ez csak a ti külön programotok. Elvégre a randizós időszakban is ketten csináltatok mindent, nem?

Cappuccino-maraton
Kitűzhetitek célul, hogy megtaláljátok a város legjobb cappuccinóját. Minden héten legyen egy nap, amikor munka után találkoztok, és beültök valahova megkóstolni a cappuccinójukat. Ez egyrészt erősen randi-szagú, hiszen végre nem otthon vagytok, és újra nőnek és férfinak érezhetitek magatokat sok év apa és anya szerepe után, másrészt pedig alkalmat ad egy-egy jó beszélgetésre. Az otthoni kötelező „mi volt a munkában, drágám” helyett igazi, egymásra figyelős beszélgetésbe merülhettek, és hidd el, egy idő után úgy fogod várni ezeket a napokat, mint anno a randikat.

Lehet verekedni
Na, nem úgy… Ha együtt jártok kocogni, vagy bringázni, az nagyon klassz. Ugyanakkor sehol nincs egy kiadós boksz-edzéshez! Nem csak az energiaszintet és az adrenalint pumpálja fel, de a harcban megizzadt test is roppant szexi látvány. Ráadásul nem egymást kell püfölni, hanem az edzőt, vagy a zsákot, tehát viszonylag veszélytelen a dolog. Általában nőknek és férfiaknak egyaránt beindítja a fantáziáját…

Vidd el turkálni

Bár a férfiak zömmel utálnak vásárolni, ez mégis más feladat. Szabaduljatok be egy ízléses használtruha-boltba, vagy menjetek ki a bolhapiacra. Határozzatok meg egy néhányezer forintos keretet, amiből mindketten a másiknak kell vásárolnotok valamit, ami szerintetek neki nagyon tetszene.

Keljetek útra

Nem kell napokra, hetekre elutazni ahhoz, hogy közös kalandban legyen részetek. Fogj egy térképet, vagy nyisd meg a Google Maps-et, és keressetek egy olyan várost vagy falut egy órányi távolságra, ahol még sosem jártatok. És mivel fogalmatok sincs, mi vár ott rátok (a kocsmán és a templomon kívül), ez igazi mini-felfedező túra lesz.

Menjetek el jósnőhöz
Nem kell hinni benne, sőt, talán jobb is, ha csak szórakozásnak fogjátok fel. Ettől még a tenyérjóslás, a kártyavetés, vagy valami boszorkány jövendölése érdekes dolgokat hozhat felszínre, és biztosan sok olyan kérdés merül majd fel bennetek, amikről izgalmas lesz beszélgetni. Ha a jövő a tét, nem árt néha megnézni, még mindig egyfelé haladtok-e. És ha véletlenül kiderül, hogy nem, akkor épp időben csíptétek el a dolgot, hogy igazítsatok rajta. Egy ilyen beszélgetéstől pedig megint csak még közelebb kerültök egymáshoz, és hirtelen újra megcsap a szerelem szele, meglátod.

Lógjatok a YouTube-on
Kikapcsolódásnak nagyon jó dolog levadászni a legviccesebb videókat a neten. A nevetés garantált, ráadásul később többször is eszetekbe jut majd, és olyan jó érzés, mikor társaságban elnevetitek magatokat valamin, a többieknek meg fogalmuk sincs, mi történik. Ha igazán laza arcok vagytok, az inspirációból merítve gyorsan alkothattok ti is valami vicces videót.

Menjetek afrikai étterembe
Vagy ha olyan nincs, hát vietnámiba, grúzba, vagy bármi olyanba, aminek a konyháját még sosem próbáltátok. Vagy szeretni fogod, vagy nem, de az újdonság és a várakozás élménye mindig izgalmas. Ráadásul jó darabig lesz témátok – vagy néhány új szakácskönyvetek.

Tanuljatok meg valami együtt
Válasszatok ki valamit, ami mindkettőtöket érdekel, és hasznosítani tudjátok szabadidőtökben. Tanuljatok meg olaszul, vagy argentin tangózni, vagy golfozni, gitározni, sziklamászni, vagy akár fotózni. Nagyon jópofa (és csapatépítő) dolog a nulláról megtanulni valamit, ráadásul egy újabb szabadidős tevékenységgel, és egy közös szenvedéllyel gazdagodhattok.

Forrás: Nana.hu

2010. január 11., hétfő

Ezé' van rossz híre az sf kedvelőknek

Kedvelem  a science fictiont,Treki vagyok - aki nem tudja mit jelent,kérdezze meg a Wiki-t ;)  - ,de mikor iylet látok,akkor tudom,miért van "rossz" híre az olyan emberkéknek,akik ilyesmit néznek/olvasnak/netalántán írnak si.



Eredeti link 

4 tuti ékszer kocka pasik meghódításához

Frissítve: 2010. jan. 11., 12:24 | Megtekintve: 285 | 2 hozzászólás
Párod egész nap a számítógép előtt ül, sci-fi sorozatok dőlnek a tévéjéből és néha klingonul beszél hozzád? Szerencsére létezik ékszer, aminek viselésével még egy elvakult geek pasit is el tudsz kápráztatni!
Lehet, hogy az új és igen drága pulcsidat, vagy legújabb trendeknek megfelelő csizmádat nem veszi észre életed párja, de ezekre az ékszerekre biztosan felfigyel majd, és még jobban imád, ha viseled őket!

4. Nyomtatott áramkör fülbevaló és medál


Még ha egyébként fogalmad sincs, mire jó vagy mit csinál a nyák (NYomtatott ÁramKör), egy számítógépének szervízelésével szívesen pepecselő fiú megújuló rajongással fog rád nézni, ha magadon hordasz néhány stílusosan kivágott nyák-darabot.

3. Sugárfegyver nyaklánc


Sci-fi rajongók minden sorozatban és filmben találkoznak egy-két futurisztikus, lézert vagy halálsugarat lövő pisztollyal, a Star Wars-tól kezdve a Stargate Universe-ig bezáróan. De tudnod kell, ez nem játékszer, hanem halálosan komoly fegyver!

2. “A kép nem található” medál


Bárkivel találkozol is (legyen az a párod, anyukád vagy a “kedvenc” főnököd), mondhatod neki, hogy szereteted jeleként folyton az ő arcképét hordod a nyakadban – csak sajnos most éppen nem töltődik be a fotó.

1. Star Trek mandzsetta


Még egy divat szempontjából kihívásokkal küszködő geek fiúnak is kedvenc kiegészítője lesz az Enterprise űrhajó vagy Csillagflotta jelvény alakú mandzsetta. Add neki ezt ajándékba, és garantáltan szívesen visel majd akár elegáns ingeket is!


 


2010. január 10., vasárnap

Miattam ne sírj ... :'(



Karácsony estéjén,mikor a harangok hangja szólt,

Szent Balázs temploma előtt álltál lelkem,

S 1 öreg sállal amid vala hajad betakartad

Hogy véletelenül 1 hópehely is elolvadjon rajta.


Azt beszélik,szégyelsz,ha hallasz rólam,

De fele annyira se vagyok rossz,mint ahogy mesélik.

Soxor néztem a házad felé,de kedvesem nem voltál a hóban.

Ám midnen szerelmem Néked őriztem.


Miattam ne sírj,könnyeket nem érdemlem.késő van,hogy most változzam
Miattam ne sírj,könnyeket nem érdemlem.késő van,hogy most változzam



Kismmillió alkalommal elmentem az ablakod alatt,
Ha csak 1 szót szóltál volna vadlibák szárnyán repültem volna vissza,
Mert fele annyira se vagyok rossz,mint ahogy mesélik.
Csak 1 szerencsétlenségem van,elrontok mindent amihez hozzányúlok.
Miattam ne sírj,könnyeket nem érdemlem.késő van,hogy most változzam
Miattam ne sírj,könnyeket nem érdemlem.késő van,hogy most változzam
Mert Nékem olyan vagy,mint a gyökér ami éltet,valami régi megszokás
Miattam ne sírj,könnyeket nem érdemlem.késő van
Miattam ne sírj,könnyeket nem érdemlem.
Miattam ne sírj,
Miattam ne sírj,
NE sírj ... !!!

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY