Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2009. október 28., szerda

Belső óra

fene 1e meg a belső órám. :(
Valahogy a meló miatt beállítódtam,hogy 5.30 körü ébredjem,s már óra se kell,kipattanok az ágyból. Pedig mostmég setét van ilyenkó'. :( melóra meg csak 7re megyek.

2009. október 27., kedd

a pénz nem boldogít?!?

Noh,ma ismét nevetségessé? tettem asszem magam,illetve úgy reagáltam,ahogy azt más valszinü nevetségesnek tart.
Ugyanis fizetésemelést ajánlott fel a főnököm fia,akinél xtra dolgozom. Náluk is én gondozom a jószágot,de azt Ő "külön" fizeti ... Persze 1 kasszából emgy a dolog,de így "érdekesebb" neki ... Nem is keveset,hanem 25%-al akart emelni. Merthogy nálunk a napszámosok/fizikai munkát végzők órabére kb. 1.2 €/óra.
jelenleg énmeg náluk 1 €/óra dolgozom.
S mondja nekem,hogy "kevesli",amit elkérek,s a feleségi is kevesli,meg Ő is,hoygcsak ennyiért dógozgatok náluk.
Mondom neki,hoyg nekem ez untig elég.
Nem jutott akkó' eszembe, vagyis eszembe jutott,ám nem akartam megsérteni Őt,hogy azt mondjam,engem NE alacsonjtsun le 1 közönséges napszámoshoz.
Mert azt hiszem "kinőttem" ezt a korszakom. Hiszen megszakjtás nélkül több mint 2 éve a családja farmján dógozgatom. + azt is akartam mondnai,s ezt meg is mondom,az az ember,aki elmegy napszámba,s elkéri azt a pénzt jogossan teszi,hiszen ez az össz bevétele. Ő örül - s jómagam is örültem - ,ha szezonon kivül heti szinten tud összehozni,vagyis ledolgozni 10-20 órácskát,amin megveszia  betévő falatot.
De most más szituba vagyok náluk,s havi szinten 40-50 óra + bejön onnan is a szokásos min. 240 óra mellé.
S úgy éreztem,hoyg nem lenne a részemről jogos,hogy elfogadjam a fizuemelést ... Hiszen enkem hosszútávon így is kifizetődő.

Üdv Endre,Doroszló!


P.s.: Még hallasz rólam ... 


2009. október 26., hétfő

Back 2 roots?

Kedvet kaptam,hogy ismét blogjam.

eszembe jutott,hogy ide is próbálkoztam,hoyg csinálok 1 blogot,még akkó',mikó' a blogzás tényleg fellendülőbe vala,s ygerekcipőbe járt.
Végülis ide eddig 1 sort se írtam,mert nem akart engedelmeskedni a blogrendszer,s olyan 1én avgyok,aki 3 vagy 4xi próba után hagyja az egészet a fenébe.

Ez 1 ÉNBLOG!!!


Azé' vezetem,mert néha ki kő' írnom magamból dolgokat.
Sokáig hallgattam. Túl sokáig.

S ez megártott.De tényleg. nem vagyok grafomán típus,se talkativ -ha van 1általán iylen szó :) - ám midnig élveztem,hogy gépelgetem scak úgy a nagyvilágba.Magamnak,s mégis másoknak.
Mertugye,hiába neveztem el így a blogom,mégis olvasol.

Köszönet érte.

Nem azé' írok,hogy sajnáltassam magam.


Hamarossan belinkelgetem a  múltam 1es pillanatait,amiket másfele meg lehet találni - meg asszem veszem a fáradságot,s le is mentem őket,ugyanis mániám az arhiválás,s így "tuti" megmarad legalább a gépemen,bár ottmeg elveszik a sok doksi közt :( - noh,mind1. A lényeg,hogy az emlékek éljenek tovább.
+ kiváncsi is vagyok,hogy mennyire igaz a mondás,hogy a történelem ismétli önmagát.
azt tapasztalatból tudom,hogy ugyanazokata  hibákat ismét,s ismét elkövetem,hiába "esküdözöm" önmagam ámítgatom,hogy megváltozom,merő hüleség.

Most ennyi.

Üdvözlettel Endre,Doroszló!

P.s.: Még hallasz rólam ...

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY