Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. április 6., kedd

Hogyan kerüld el az érzelmi hűtlenség csapdáit? 2

Igaz, hogy egy jó házasság két boldog ember őszinte szövetsége. Ennek ellenére a kísértés mindig ott ólálkodik, és talán észre sem veszed, ha átlépsz egy bizonyos határt egy kollégával, ismerőssel. Lelkileg is meg lehet csalni a másikat, és fontos néhány szabályt betartani, hogy ez ne történjen meg.

3. Vond be a kedvesed a munkahelyi történésekbe.
Mesélj neki a kollégáidról, a futó projektekről, a nehézségeidről és az örömökről. Ne várd el tőle, hogy mindig minden részletre emlékezzen – elvégre férfi -, de hidd el, neki is jól esik, hogy megosztod vele ezeket a dolgokat. Így ha szükséged van némi lelki támaszra, nem egy férfikollégádnál fogod azt keresni, hanem otthon tudod megbeszélni azzal, aki igazán fontos számodra.

4. Vigyázz az ünneplésekkel.
A nagy közös munkahelyi bulikra vidd el magaddal a párod is. Ha olyan ünneplésről van szó, ahol csak kollégák vannak jelen, akkor fogd rövidre anélkül, hogy bárkit megsértenél. A munkahelyen kívül töltött időddel te rendelkezel, és nem tartozol senkinek az ünnepléssel csak azért, mert a végére értetek egy projektnek, vagy valami kimagasló eredményt értetek el. Természetesen nem kell ünneprontónak lenni, és mindenképpen élvezd a sikert. Épp csak nem mindegy, ezt hogyan teszed, és ezzel mennyire zárod ki a kedvesed életed egy fontos részéből.

5. Tudd, hogyan vess véget egy túl személyes beszélgetésnek
Néha nem is értjük, hogy kerülhettünk érzelmileg annyira közel valakihez… Sokszor ez úgy esik meg, hogy a másik avat be minket személyes dolgaiba, és ha egyébként mi is kedveljük őt, egy idő után óhatatlanul kialakul felé a szimpátiánál valamivel mélyebb érzés. Ezért fontos, hogy ha valaki olyan személyes információt oszt meg veled, ami lehetőséget ad egy közelebbi kapcsolat kialakulására, azt udvariasan, de határozottan hárítsd el. Mondhatod neki, hogy nem tudsz mit mondani a kérdésre, és talán jobb lenne, ha olyan valakivel osztaná ezt meg, aki közelebb áll hozzá, vagy jobban ismeri őt. Ha erre az a válasz, hogy majd most jobban megismeritek egymást, nagyon gyorsan kezdj el hátrálni.

6. Ne oszd meg az érzéseidet az ellenkező nem tagjaival.
Ha nem akarod, hogy lecsapják a labdát, ne dobd fel. Ha egy kolléga elmeséli, hogy épp búvárkodni tanul, nyugodtan kérdezz rá, hogy megy neki, de ne meséld el, hogy ez a te nagy álmod is, és évek óta készülsz rá. Ha úgy érzed, muszáj ezt megosztanod valakivel, akkor mesélj róla a párodnak otthon.

7. Legyél nagyon őszinte magadhoz.
Néha az emberek meggyőzik magukat arról, hogy még jót is tesz a kapcsolatuknak egy kis „friss energia”, amit fizikailag úgyis otthon vezetnek le. Elvégre nem történik köztetek semmi, most mi a baj? Időnként gondolj bele, te mit szólnál, ha a párod is ilyen kis külső flört-energiákkal igyekezne javítani a kapcsolatotokon.
Figyelj nagyon oda az érzéseidre. Vedd észre, ha a legkisebb vonzalmat is érzed a másik ember felé, amikor együtt vagytok, akár érzelmileg, akár fizikailag. Ha valahogy többet mosolyogsz, miután beszéltetek, ha többször jut eszedbe napközben, mint a többi kollégád, ha várod, hogy legközelebb is találkozzatok, akkor ez már káros a párkapcsolatodra nézve. Ha úgy érzed, hogy a viszonyod ezzel a valakivel teljesen hétköznapi, ártatlan és semmi nincs benne, gondold végig, hogy ha a párod látna benneteket együtt, ő is így érezné-e.

8. Mutasd ki a párod felé az elkötelezettséged nap mint nap.
Ne várd, hogy ő is ezt tegye. Ne tőle tedd függővé. Ez most nem az adok-kapok rész, hanem a saját felelősséged a saját érzelmeid irányába. Ha minden egyes nap teszel valamit a kapcsolatotokért és kimutatod az összetartozásotokat, az téged fog erősíteni, és a te érzelmeidnek tesz majd jót (meg persze az övének is). Koncentrálj a jó tulajdonságaira, a kedves dolgokra, amiket eddig tett, és ne felejtsd el, hogy egy kapcsolat állandó munkát igényel. Tegyél ki fotókat a munkahelyeden a párodról, a gyerekeidről ha vannak. Ez nem azért kell, hogy ellenállj a kísértésnek, hanem azért, hogy nap mint nap emlékeztesd magad arra, mi és ki az igazán fontos az életedben.

Forrás: Nana.hu

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY