Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. február 12., péntek

Msn beszélgetés részlet

marika says (9:23 PM):
  benned az a kuriózum, hogy vannak benned árnyaltok
Endre says (9:23 PM):
 hogy micsodááák 
marika says (9:24 PM):
   nem baj hogy nem érted, az a lényeg, hogy van

2010. február 11., csütörtök

Kreativ Blogger (Díj)

Végülis utolért ez a nyavaja.S "házon" kivülről j5t. vagyis nem annyira,hiszen Marika kért meg.

Játékszabályok:

1. Meg kell köszönnöm a díjat annak, aki gondolt rám és küldte: Köszönöm Marika! hogy,engem is felkértél !
2. A logót ki kell tennem a blogomba:Asszem sikerülni fog :)
3. Be kell linkelnem azt, akitől kaptam:Marika 4.edik verzióju blogja :)
4. Írni kell magamról 7 dolgot (ez keméyn dió,mert scaknem midnent tudtok márRólam):




  1. jelzők amikkel illettek eddig internetes megnyilvánulásaim után. a lista nem teljes,mert midnenre azÉ' nem emlékezhetem jómagam se,se a google nem segíthet ebbe :)



    • komoly
    • érdekes
    • vicces
    • lüttyő
    • neonáci
    • provokátor
    • paraszt
    • populista
    • prüd
    • hülye
    • idióta
    • jó barát
    • stb ...

    2. bár az irodalomhoz nem konyítok mégis sok az irással foglalkozó,mégha "csak" scifi irodalommal foglalkozó emberke van az ismerőseim köz5t,+ 1 könyvekkel foglalkozó trackeren (adatmegosztó zárt közösség) moderátor vagyok :)

   3. mindig ledöbbenek azon mennyien nem hallgatnak a blogom címére :)

  4. nem flörtölök senkivel,mégha a hölgyek akikkel levelezem,chat-elek,beszélgetek így is gondolják

  5. elemi suliba a tanítónénik,1 túlsúlyos néne (béke poraira) érdekes módon "tanított" bennünket. ha valamit nem tudtunk,hozzánkvágott 1 jó kemény radírgumit. Ugye,a testi fenyítés már régóta nem engedéylezett ... s utánna a radjrt vissza kellet vinni neki. ja ide kapcsolódik még,hogy ez a tanítási módszer olyan jó vala,hogy mádosmagammal pótvizsgára kellet mennem ... azóta se tudtam semmit rendesen megtanulni,s nyüg vala midnen 1es tanítási napom

  6. katonaság: (nos,felénk azt tartják,hogy aki a bakaéletéről kezd el mesélni azmár az öregség jele,tehát asszem kezdek öregedni :weep: ) : mivel jól tudok szimulálni?! kb. 15 éve skoromig,a sorozási orvosi vizsgáig nem vették észre rajtam,hoyg rövidlátó vagyok, s szemüveget kéne viselnem. de ezts e szülém,se nővérem,se barátaim,se orvosok,se tanárok senki nem vette észre rajtam. de a történet lényeges része:
Besoroztak,de mint nem teljesen sorképes vagymienk lehet leferdíteni  (ograniceno sposoban) katona,s a katonakönyvecskémbe be is került,hogy rádiós leszem. De végülis 6árőr kiképzést kaptam,s elkerültem a szerb-horvát 6árrészre. de mivel fegyvert,éles lőszerrel nem éppen akartak,illetve lett volna szabad kapnom -bár mai napig se értem,hoyg a kiképzésen se tünt fel senkinek,hogy szépen állt a ppaírjaimon,hogy rövidlátó,s nem teljes katona lehetek - így beraktak a konyhai részlegre. Mosogatófiúnak. nem élveztem,de ez volt. Útáltak a többiek,hiszen,maygar voltam,nem kellet őrséget állnom stb ...


  7. voltak halál közeli pillanataim: 3xis amire emléxem
  • 18.-adik szülinapomon. katonaság,takarítottunk,mikor is 1 darász megcsípte  az alsó ajkam. feldagadt mint Eddie Murphy-nek a Bölcsek kövére c. filmben. Megjeygzem,allergiás avgyoka  darázscsípésre,de szerenscére még nem annyira,hogy belehalljak,csak bedagadok angyon,de azé' halálközeli állapot avla ez,mertha tegyük fel a számba repül,s a torkomba meríti a fullánkját ...
  • közeli kapcsolatom 1 bikával
  • ez a legutolsó csak árnyalatba vala veszéyles,s nem az életemre,scak a testi épségemre. ahol dolgozom 1 idejejumbó,nagy zsákokba hordjuka  takarmányt,amiket eflakasztunk. 1000 kg fér bele. Nos,ez a zsák,1x rámszakatt avygis a jobb lábamra. nem maagsról,"csak " kb 60-70 ccmről,s nem telibe kapta a lábam,s nem is az sínylette meg,hanem a jobb kezem mutatóujja,ami odanyomódott a téglához,s a körmömön még mindig látszika  nyoma. pedig már van avgy 8 hónapja az esetnek.

5. Tovább kell adnom a kitüntetést másik 7 blogtársamnak

Bezga;Cyberina aka. Sushi;Theodothe;Lacel;KissG;Blem aka. RNDR Gabo;Corpus


6. Be kell linkelnem őket:



7. Megjegyzést hagyni náluk.


ennyi.



2010. február 9., kedd

tévé "sztár" vagyok

csaknem elfelejtettem szólni,hogy holnap,ha midnen igaz pár másodpercre lát6nak a szerenscétlen tévénézők melózás közbe,megha tényleg pechessek vagytok méga hangom is hall6játok.

elméletileg itt lehet majd követni:

Vajdasági Rádió és televizió 2


feb. 10. 17:00-tól!!!

 



apropó,nem tudná valaki ezt a müsort eflvenni? a netkapcsolatom nem elégséges ehhez
:s

Rögtön kiküldöm ezt a felkérést az ismerőseimnek is :)

vagy pofára esem,hogy nem is szereplek a végén.

nyertem!!!!

Ma ez várt a virtuális postaládámba:



GRATULÁLUNK: Google AWARD  Ref: 785/GAT/07465

Ön nyert € 250,000.00 (két hundred és fifty ezer euróban szerepelnek), a második kategóriában

A Google Promotion Award Team

Kérjük, forduljon a Claims Manager a következő információkat.

Kapcsolat: John Rooney
E-mail: google@mail2games.com






Kedvelem az ilyen leveleket. eddig nem voltak ilyen poénosak. Meg sokkal több pénzt ígéretk,ha megadom a bankszámlaszámom. 1x kipróbálom,de tényleg,s elküldök nekik 1 szerbiai bank számlámat,amit ugyse ahzsnálok,lehet nem is él.

Oda küldhetik a pénzt. oszt utánna osztozunk. nekem nem kerül semmibe,max. pár perc

Minek nevezzelek - mikortól egy pár a pár

Megesik, hogy nem igazán tudjuk, hogyan is mutassuk be újdonsült kedvesünket a társaságnak. Akár egy kollégával fűződtek kicsit szorosabbra a szálak, akár csak most ismerkedünk még a másikkal, eljön az a pont, ahol meg kell tudni: most akkor ez egy párkapcsolat?

Azt hihetnénk, hogy nem olyan bonyolult dolog ez az egész. Randiztunk, csókolóztunk, szex is volt, és még mindig randizunk. Akkor egy pár vagyunk, nem? Nos, a válasz nem fekete vagy fehér, és ha jobban szeretnénk a fehéret, talán nem érdemes siettetni a dolgokat.

Egy új generáció
A párkereső harctér sokat változott az elmúlt években. Valahogy megszoktuk, hogy többnyire a nők hozakodnak elő az érzelmeikkel, a férfiak pedig kissé zavarban, de (jó esetben) örömmel sodródnak az eseményekkel. Hiszen a nő az, aki analizálgat, akinek mindig tudnia kell, mi történik és mi miért van, és a nő az, aki mihamarabb megállapodott, biztos kapcsolatban szeretné tudni magát a vágyott férfiú oldalán.

Na, ez volt eddig. Most viszont az úgynevezett Y generáció ismét csavart egyet a nemek viszonyán. Sokkal jellemzőbb az elköteleződéstől való félelem, mindenki a saját kis függetlenségéért (és a szíve épségéért) aggódik. Így a nők hamar megtanulták, hogy nem szabad túl érdeklődőnek mutatkozni, hiszen így elijeszthetik a férfiakat. Az udvarlási szakasz igen hosszúra tolódott ki, és szinte kötelező megfelelő mennyiségű párkapcsolaton túl lenni, mielőtt valaki hajlandó elkötelezni magát a másik mellett.

Szerencsére az emberi természet azért még nem fordult ki teljesen önmagából, és akad ellenpélda is szép számmal. De a tendencia határozottan azt mutatja, hogy a fiatalok csak a testüket osztják meg egymással önzetlenül, a lelkük, az érzelmeik, a hitük és a felelősségvállalásuk jó mélyre van elásva, és elég nehezen hozzáférhető.

„Keresőben vagyok”


„Nincs rosszabb annál, mint amikor egy pasi túl korán játssza ki az összes kártyáját. Ha kimutatod a legmélyebb érzelmeid, és az nem talál viszonzásra, te leszel a vesztesek nagydíjának győztese” – áll egy népszerű amerikai magazin hasábjain, és így nem is csodálkozunk azon, miért viselkednek olyan érthetetlenül a férfiak és a nők egyaránt.

Divatos össze-vissza randizgatni, és akár egyszerre több partnerrel is tartani a kapcsolatot, hiszen senki nem várja el a másiktól, hogy csak az övé legyen – elvégre ő maga is ugyanezt teszi. Ez a fajta „higítása” az érzelmeknek pont arra jó, hogy ne kelljen szembe nézni az érzelmekkel, a párválasztás felelősségével, és úgy általában semmivel. Hiszen így nem kell egy személyre koncentrálni, nem kell mindent egy lapra feltenni. Mivel senki nem ígér semmit a másiknak, nincs komolyabb csalódás sem, ha valaki tovább áll. A legjobb kifogás: „keresőben vagyok”, vagy „nem vagyok elkötelezve senki felé, így nyitott vagyok”. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem él párkapcsolatban, pusztán annyit, hogy akivel/akikkel randizgat, azokkal nem tervez hosszabb távon.





Aki azt vallja, hogy nem lehet semmit ígérni a másiknak, hiszen ki tudja, mit hoz a holnap, az egyszerűen fél a csalódástól, vagy esze ágában sincs felvállalni a kapcsolattal járó felelősséget. Ha valakinek tetszik a másik, elég fura megoldás ezt azzal tompítani, hogy „laza kapcsolatban” vagyunk, és biztos, ami biztos másokkal is találkozgatunk.

Ahol csak egymással találkozgat két ember, ott is nevén kell nevezni egy idő után a dolgokat. Aki ezt nem teszi, az vagy nagyon gyakran váltogatja a partnereit, és már nem akar senkit a barátnőjének/barátjának nevezni – hiszen ki tudja, meddig tart -, vagy pedig fogalma sincs arról mit akar, kivéve egyet: őt nem fogja senki behálózni, lekötni, felelősséggel felruházni.

Járunk?
Még a tinédzserek is jobban tudják kezelni ezt az egészet. Legtöbbször, mielőtt még bármi történne, egyszerűen megbeszélik, hogy ők most egy pár lesznek. Bár ez sokszor nem tart sokáig, legalább tudják, mijük van, ahogy körülöttük mindenki más is tudja.

Nem így a felnőtt: köntörfalaz, szeretné jól érezni magát, megkapja, amire vágyik, de sokszor még ekkorra sem tudta eldönteni, még mire vágyik – és mit hajlandó adni ezért. Bizony, ha valakivel jól érezzük magunkat, legalább annyit illik vállalni ezért az élményért, hogy a partnerünknek, társunknak tekintjük, és kizárólag ő foglalja el a párkapcsolatoknak fenntartott helyet az életünkben.

Beszélnünk kell…?!
Ha bizonytalan vagy benne, hogy mi is a státuszod a kedvesed életében, érdemes megbeszélni ezt a dolgot. Ha több randi, vagy néhány hét után sem vagytok annyira közel egymáshoz, hogy meg merd kérdezni, talán nincs is értelme… És nyilvánvalóan nem kell lerohanni a férfiút valami súlyosnak tűnő kérdéssel, egyszerűen meg kell tudakolni, nála mik a szabályok. Ebből is sok minden kiderül, és ne dőlj be annak, hogy neki több időre van szüksége. Természetesen mindenkinek sok időre van szüksége, hogy eldöntse, le akarja-e élni veled az életét, vagy sem. Ám pár randi alatt el lehet dönteni, hogy ezt a „több időt” veled szeretné-e tölteni, vagy valaki mással.

Ne gondold, hogy ha finom célzásokat teszel, azzal bármit is elérsz. Ám semmiképp ne ess a ló túloldalára, tessék ezt szépen, finoman kezelni. Minden kapcsolat másmilyen. Van, amelyik annyira magától értetődő már kezdéskor, hogy ilyen eshetőségek fel sem merülnek: mindketten odavannak a másikért, és ezt fel is merik vállalni egymás és mások előtt is.

Ahol viszont az egyik fél szeretne kicsit több elkötelezettséget a másiktól, ott muszáj kipuhatolni, egyáltalán hajlandó-e ilyesmire a másik. Nem olyan nehéz dolog azt mondani valakinek, hogy szeretnéd, ha innentől csak egymással találkoznátok. Ez elég alapvető elvárás egy kapcsolatban, viszont sok mindent helyre tesz. Ha mást nem, a szándékokat feltétlenül.

Forrás: Nana.hu

2010. február 8., hétfő

szép télies nap

Noh,tudtam előre,hogy nem lesz olyan sétagalopp kiszabadulni innen a Balkánról. uyge,emlékeztek,írtam,hoyg jan. 15.-én végre átadtam a papírokat az új,biometrikus útlevél ügybe,s ma,feb. 8-adikán kellet mennem a kész okmányért.

Már akkor scodálkoztam,hoyg a rendőrbácsi aki átvette az iratokat nem ad semmiylen elismervényt,csak mondja a dátumot,hoyg február 8.

Ma elmentem.

Odaéretm 12.30 körü senki sem vaal előttem,de az ajtón látom 15.30 és 17.30 közt adják ki a kész okmányt,de azÉ' vettem az erőt,s beszóltam,hogy ez most tényleg komoly,s nem lehet addig felvenni?

nem lehet,j5t a válasz 15.30 után jöjjek vissza.

Szerencsém vala,hogy ismét nem vala se hideg,se csapadék.

csak 3 órát kellet valahogy agyonütnöm úgy,hogy nem vagyok kávézóba beülős típus,se kocsmázós. mert mind2 dologra sajnáloma  pénzt.

Fogtam magam,s ygalogoltam 1 nagyot a város központjából ki a supremarketekig,ami kb 30 perecs út,de nem sétagalopba. mert nem tudok lassna se sétáni.

Ja,előtte vettem végre  amobilomba "új" aksit. hoyg meddig bírja nem tudom,nevenincs,made in china,de 6 hónap gari van rá ... kiváncsi leszek.

naszóva kigyalogoltam, "bevásátam",visszagyalogoltam,bementem másik beveásárlóközpontba - kéremszépen nálunk is van ilyen -  mert ott is jó meleg van :) 

beugrottam 1 kis édességért abba az üzleteb amit még 3 hete kinéztem,ám az se semennyivel se olcsóbb,pedig ott "gyári" áron lehet vásálni,meg van kimérésre nápolyi,s 1éb nyalánkság.
 Megdöbbenve láttam,hogy olcsóbb a boltba a csomagolt "jobb" minőségü" cuccott venni,mint emezt.

Fura 1 világ az már biztos.

Visszamentem a hivaztalab,s leültem várni.

Rengetegen voltak előttem,de szerencsére mind scak a kérvényt nyújtották be,s sikerült 15.40kor bejutnom.

Kérdi tőlem a hölgy,aki dolgozik,hol az igazoló appírom?

mondom azt nem kaptam,de mondom neki jan 15.-énvoltam itt,akkor adtam át  a kérvényt,s ezta  dátumot kaptam,hoyg jelentkezzek.
néz rám a nőci,gondolkodik,felkel,elmegy 1 naaagy iratszekrényhez,kinyissa a legalsó polcot,s megtalálja 1ből????!!!! a 3 héttel ezelőtt átadott papjrk5egemet.

Mint kiderült,ma kellet volna REggel 9 órakkor jelentkeznem,s átadni a kérvényt.

Az,hogy én ezt megtettem ja.15-én,az nem jelentett semmit. Hiába mentem akkor el.
Most kitölt5tek1  másik ürlapot,bescanneltek midnnet ismét,visszadták a papjrokat,aláíratták a  kérvényt,s kaptam végre 1 igazolást,amivel jelentkeznem kell,s 1 telszámot amin 10-14 nap múlva érdeklődhetek,hogy kész e az útlevelem ...

S így ment tönkre az egész napom.

Hiába vártam 3 hétig,hiába mentem el 1x hivatalba,hiába maradtam ki melóról,hiába "kidobtam" rengeteg pénzt,hiába fagyoskodtam.

Most ismét vár6ok. Igaz,mostmár mind1,mert úgyse utazunk 1 ideig míg marika papírjai is készek nem lesznek.

De legalább tudjuk mire kellvigyázni,ha átadja Ő is a kérvényt ...

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY