Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. október 15., péntek

Bögrés sütemény

Hozzávalók az alaprecepthez:
- 4 csapott evőkanál finomliszt
- 2-3 csapott evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- 1 késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna
- 2 evőkanál főző kakaópor
- 1 tojás
- 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)
- 2 evőkanál tej

Mákos, narancsos verzió
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukros darált mák
-1 evőkanál cukor vagy gyümölcscukor
- csipet szódabikarbóna vagy sütőpor
-1 tojás, 2 evőkanál olaj (pl. dióolaj)
- 1-1 evőkanál tej és narancslé vagy csak 2 evőkanál narancslé
- csipet fahéj.


Elkészítés:
Vegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket. Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverjük össze a hozzávalókat, folyós masszát kapunk. A bögre szélét törüljük le egy szalvétával. Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe, majd állítsuk be az időszabályozót 3 percre. Kb. 1 perc alatt szépen megemelkedik a tészta, de ne vegyük ki előbb semmi esetre sem. Ha megállt a mikró, hagyjuk bent 30 másodpercet, majd vegyük ki.

Nekem szépen kiesett a formából a sütemény, de ha ez nem menne ilyen simán, akkor egy kés segítségével vágjuk körbe, mielőtt kivennénk. A süti a bögre formájától függően lehet magas is. Ha ez így van, nekem így volt, akkor vágjuk ketté, majd így tegyük a tányérra. Csokis karamellöntettel és naranccsal nagyon finom.

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY