Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. május 1., szombat

WoW

Igen,elj5t ez a nap is. Elkezdtem WoW-ozni. mégcsak nézegetem,tök fura. persze nem nem fogok fizetni érte havidíjat,vannak "tört" helyek is,ahol lehet nyomulni :)

Már játszottam ilyen MMORPG= Tömeges Internetes szerepjáték okkal,amik kvázi ingyenessek,de hosszútávon eléggé monotonok.

Most,1 óra a hétam megett,s sikerült is szépen "behalnom". 8.dik szintet értem el. Gnome mage vagyok/voltam.


De indítok más karit,ahoyg kinéz ebbe a gammába a mágus eléggé gyengécske. szoknom kéne a billentyüzetes irányítást is,mert sz@ru van alapba megoldva. s úgynézki úhgy tervezték,hogy az embernek a bal kezén min. 10 újja van,amik önállóan mozognak,s külömböző hosszúságúak,hogy a kivánt billentyüt simán le tudja nyomni.

Ha nem hallatok rólam hosszú ideig,akkor elkapott a gépszíj,s belemerültem Azeroth világába.

2010. április 30., péntek

ADSL balkáni módra

ahogy kinéz vége megpróbáltatásaimnak.

Cirka 1.5 évvel a beharangzás után kisfalumba is elért az ADSL típusu internetkapcsolat.

Jómagam még 1 teljes hónapot vártam a kérvény benyújtása után arra,hogy végre kézhezkapjam a routert.

Mikor megkaptam,s kis segítséggel (fel kellet hívnom a szolgáltató Hot line-ját) beüzemeltem,akkor nem is néztema sebességet.

Elmentem aznap még 4 helyre beszerelni,munkatársakhoz,s a főnökhöz,mert a leghülébb én vagyok köztük. Mármint a melón,de ehhez ugye értek ...

Aznap szuper napom vala amúgy si,reggel 4.30kor keltem,mert sertésszálítás vala s az internetszereléssel 1ütt a napom elhúzódott úgy,hogy este 23 óra után értem haza.
Aznap 1 falatot nem volt időm enni,de ez a 7 ilyen radikális diétás lett.

no,visszatérve a szereléshez.

Főnöknél teszteltem a sebességet a speedtes.net nevü oldallal,s feltünt,hoyg 1.7 MB letöltési sebességet mutatott,ami lehetetlennek tünt,hiszen 1Mb/s csomagot választott. s az max. 0.88 MB/s képes.

S ennyi is vala a másik 2 helyen ahol beálljtottam üzembe a routereket.

Mikor hazaértem megnéztem nálam is,s csodálkoztam is 1 nagyot,mert nekem is a kis csomag sebsséget mutatta.

Másnap hívtam a szolgáltatót ismét,de 15 percnyi várakozás után ami alatt naggyon kellemes dallamot játszottak a fülecskémbe,hogy majd a fejem verdestem a falhoz,s 2 percenként beleszólt 1 gépies női hang,hoyg még több mint 2 perc mire 1 operátor felszabaduls, addig tartsam a vonalat.
De letettem,s csak 3adnap hivtam megint őket.

Most 1 pasirelative hamar felvette a vonalat. Mesélem neki mi a gond.Hogy 2MB/s csomagra irtam alá a szerződést,de 1MB/s a sebességem. Mondom neki,hoyg ezt a speedtest is igazolja,tehát nem a kábelekkel van a gond.
Erre Ő a speedtest NEM megbíz6ó!!!

S a következő eljárást indjtványozta:

Inditsam el a böngészőm,menjek fel az 1ik grafikus káryta gyártó honlapjára,s kezdejem el letölteni bármellik drivert.
Kérdem tőle miért?
Mondja,mert így meglássuk a valós letöltési sebességet.
Válaszolok neki,hoyg ezt eddig is tudtam,hogy mennyi,de a kedvéért elindítottam,s mondom neki,max 95 KB/s jön az anyag. Erre Ő:
-Huh,itt tényleg valami baj van, kb 200-al kéne jönnie.

Mondom neki,ezért is hivtam Önöket.

Erre Ő: Továbbítja a gondom az erre szakosítotnak,s 24/48 óra múlva kijönnek s megnézik mi a gond.

s tényleg kij5tek,vagyis tegnap nem értek el,mert a telfonom nem müxik,s vezetékesre mikor hivtak nem volt itthon senki :(
de ma elj5t reggel kb. 10 óra körül,s hazaj5tem melóról,s meséli az emberke,hogy a kábelek rendbe vannak,csak másképp kéne bek5ni,direkt a telfonvonalra.

Mondom ezt tudom,s meg lesz oldva,nekem nem az a gondom,hoyg nagy a PING,s sistereg 1 picit a telfonvonal.
hanem,hogy nem az a csomag van bekapcsolva ami a szerződésbe áll.

De nem akart hinni nekem,elindította Ő is a speedtest!!!! oldalt,s nézi,tényleg 0.88 Kb/s a sebesség.

Erre elővette a mobiltelefonját,felhívta a munkatársát,s elmaygarázza neki is mi a szitu,hoyg a "hibát" orvosolta,s hoyg nem jó csomag van bekapcsolva.

Mint kiderült a Pósta telfonközpontjába felscerélték a PORT-okat,amihez kapcsolódik 1-1 telszám/felhasználó. Mondom neki,én tudom is,hoyg kivel lettem felscerélve,de nem akartam szólni,majd észreveszik Ők is,de a sajátomat akarom. Mármint amit később fizetni fogok szolgáltatást. mert most első hónap ingyenes.

Mondja az alak,természetes,de most nem tud semmits e tenni,mert nincs nála kulcs,hoyg be tudjon menni a helyi póstára.
Sebaj válaszoltam,majd megoldják,csakhogy ráj5tek,hogy mit is akarok. :)

Mikorra hazaértem emlóról,s bekapcsolatma gépem,már "hasított" 2Mb/s a netem.

Arra nem emléxem pontossan mikor is kezdtem internetet hazsnálni,de olyan 2005 tájékán lehetetts, akkor még scak betárcsázós modemes kapcsiolattal rednelkeztem.
De erre igen : Wireless "állandó kapcsolat" 2006.11.21 beindulása nálam. s nemegész 4 év után 2010.4.26 van ADSL kapcsolatom.

Tehát cirka 5 év alatt betárcsázóstelefonos modemes kapcsolatról eljutottunk a Balkánon arra a szintre,hogy scaknem midnen háztartásba legyen ADSL vonal "elérhető" áron. Most olyan 24€ fizetek majd 2048/196 ADSL vonalért. Eddig kb 15€ fizettem wireless,768/64 kapcsolatért. Nekem "megéri". semmi más káros szenvedélyem nincs. nem iszom,nem járok kocsmába,nem cigizek. Sőt gondolkodom azon,hogy még begyorsítom. De idővel ...

2010. április 27., kedd

Hasonló hasonlót gyógyít

Hogy a homeopátia hatásos-e vagy sem, arról a mai napig megoszlanak a vélemények. Tény azonban, hogy egyre többen próbálják ki ezt az alternatív módszert egyes betegségek tüneteinek enyhítésére.



A homeopátia a legkevésbé sem újdonság: immár 200 éve, hogy Európában megszületett az elve. A német orvos-gyógyszerész, Samuel Hahnemann akkoriban épp a malária ellenszerének tartott kininnel kísérletezett. Rájött, hogy ha az ellenszerből egészséges ember igen nagy adagot szed be, akkor éppen a malária tüneteit fogja észlelni magán. Következtetéseivel így egyenesen úton jutott oda, hogy beteg embernél viszont a kisebb mennyiség gyógyító hatású lehet. Később finomította annyira a kísérleteit, hogy kiderült: minél alacsonyabb a gyógyszer hatóanyag-tartalma, annál erősebb a hatása. Ez tehát a homeopátia alapelve, vagyis hogy a hasonló a hasonlót gyógyítja. A gyógyszerekhez képest fontos különbség még a hatás iránya: a homeopátiás szerek nem a betegséget mulasztják el, hanem a szervezet öngyógyító képességét stimulálják. A homeopátiát szelíd gyógymódnak is nevezik, a kezelésnek ugyanis nincsenek melléhatásai, és a szerekhez nem is lehet hozzászokni.

Magyarországon homeopátiás terapeutaként csak végzett orvos praktizálhat. A terápia kezdetén az orvos a páciens együttműködésével feltárja a beteg személyiségét, valamint fizikai és lelki állapotát, majd ennek alapján állapítja meg az alkalmazandó szert. A homeopátiás szerek – melyekből ma már mintegy 3 ezer féle létezik – leggyakrabban apró tejcukor-golyócskák, amelyeket átitatnak a növényi, állati és ásványi eredetű hatóanyaggal, de porként és kenőcsként is találkozhatunk velük. Egyik legfontosabb jellemzőjük az úgynevezett potenciál. Az alapelv szerint a sorozatos hígítással és rázással a szer mérgező vagy toxikus hatásai elmúlnak, a vivőanyagok viszont megőrzik a hatóanyag tulajdonságait, ráadásul a sokszoros hígítást követően egyes anyagoknak egészen új gyógyító hatásai derülnek ki. A betűjelölések szerint a C-potencia százszoros, a D-potencia tízszeres hígítást jelent: vagyis ha a D6 jelzést látjuk, az annyit tesz, hogy az alapoldaton hatszor végeztek el tízszeres hígítást. Minél magasabb a szám, a homeopátia elve szerint annál hatásosabb a szer – vagyis a D6 sokkal hígítottabb formában tartalmaz hatóanyagot, mint mondjuk a D3.

Túróval és póréhagymával töltött göngyölt csirkemell

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg túró (bármilyen lehet, tehéntúró, juhturó, ricotta)
- 2 evőkanál tejföl
- 1 szál póréhagyma
- kevés füstölt sajt reszelve
- 25 dkg szeletelt bacon
- só
- bors

Elkészítés:
A csirkemellfiléből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a füstölt sajtot, az apróra vágott póréhagymát, és sóval, borssal fűszerezzük. A csirkemellszeleteket kiterítjük, bekenjük őket a túróval, és felgöngyöljük. A roládokat a baconbe tekerjük. Kevéske vizet és olajat öntünk alá, és alufólia alatt kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és a húst 5-10 perc alatt pirosra sütjük.

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY