Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. február 19., péntek

Csokis-habos fánk

Hozzávalók:
-3 dl víz
-10 dkg sütőmargarin
-csipet só
-15 dkg liszt
-5 tojás
-7 dl tejszín
-cukor
-3 csomag habfixáló
-1,5 liter tej
-2 csomag csokis pudingpor
-2 tábla étcsokoládé
-6 evőkanál cukor

Elkészítés

Képviselőfánk: A vizet felforraljuk egy csipet sóval és a margarinnal. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük a tűzön, amíg az edény falától elválik. A tűzről levéve robotgéppel hozzákeverjük egyenként a tojásokat. A tepsibe (távolságot hagyva) nagyobb mogyorónyi halmokat teszünk, és forró (180 fokos) sütőben világosra sütjük őket.

Töltelék: ízlés szerint cukrozott, keményre vert tejszínhab (habfixet is tegyünk bele). A teljes adaghoz kb. 7 dl tejszín kell, de a fánkokat fagyaszthatjuk is, ha kisebb adagot akarunk csak készíteni.

Csokis öntet: A tejet felforraljuk úgy, hogy a két tábla étcsokit beletördeljük. Két csomag csokis pudingport 6 evőkanál cukorral együtt felfőzünk a tejben. (Jóval hígabbnak kell lennie, mint a hagyományos pudingnak.) Az öntet mennyisége szintén a teljes adagra elég.

A kisült, kihűlt fánkokat injekciós fecskendő (50 ml-es fecsit használj!) segítségével megtöltjük a tejszínhabbal, és egy lapos jénai tálban elrendezzük. A kihűlt csokis öntettel az egészet leöntjük.

Nincsenek megjegyzések:

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY