Hozzávalók:
- 1 kg sertés vagy baromfi színhús szeletelve
- kb. 70 dkg burgonya
- liszt
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 nagy pohár tejföl
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és lisztbe forgatom. A burgonyát lereszelem, beleütöm a tojást, hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz (tócsi jellegűnek kell lennie), fűszerezem sóval, fokhagymával, esetleg petrezselymet vágok bele. A húsokat bevonom a masszával, és közepes lángon pirosra sütöm. Eközben a tejfölt elkeverm a borssal és a reszelt fokhagymával. A kisült szeleteket tűzálló tálba fektetem, megkenem a fokhagymás tejföllel, és betolom az előmelegített sütőbe. Mikor a tejföl kicsit rásült, megszóróm a reszelt sajttal (lehet akár füstölt is), és pirosra sütöm.
2010. május 28., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 gondolat
Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.
De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.
(Rex –a Robot)
LESTER DEL REY
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése