Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2009. december 21., hétfő

Csokoládéval is fogy6sz

 Érdekes cikk,bár a diétákba sose hittem ... Azt vallom,hogy enni lehet mindent,de mértékkel,s csak annyit kéne bevinni a szervezetbe kaját amennyi energiát fel is dolgozunk 1 nap alatt. Mert így alkotott meg bennünket a természet,hogy a testünk "készüljön" fel az ínséges időkre,s raktározzon ... Biológiai órával mérve nemrég még gyüjtögető életmódot folytattunk,s nem dúskál6tunk minden finomságban. + a civilizáció is a bünös,hiszen 1re több mesterségesen előálljtott adalék kerül a szervezetünkbe,több cukor/keményítő van jelen a mindennapjainkba.



Most 1 "eredti" diétés recept következik:



Ez a diéta az egyik legrövidebb mind közül: összesen egynapos. Csokoládénapnak is nevezhetjük. Különlegessége, hogy a nap minden egyes étkezése tartalmaz csokoládét, mégis fogyhatsz vele fél-egy kilót. Nem rossz, igaz?

A csokoládé évezredek óta fontos gyógyszer volt mindenfelé – Dél-Amerikában, Afrikában, Ázsiában -, ahol a kakaóbab megterem. Használták a fáradtság leküzdésére, vártak tőle afrodiziákus hatást, kezelték vele a köszvényt, bőrkiütéseket, lázat és görcsrohamokat. Montezuma azték uralkodó szerint a csokoládé az istenek itala, ami ellenállóvá tesz és legyőzi a fáradtságot. „Egy csésze ebből a becses folyadékból lehetővé teszi, hogy az ember egész nap gyalogoljon, anélkül, hogy ételre szorulna.


A módszer lényege


A csokoládé legújabb kori történelme arról szól, hogy újra felfedezték egészségvédő hatását. A legfrissebb kutatások szerint a csokoládé antioxidáns hatása nagyobb, mint a zöld teáé, sőt a vörösbort is kenterbe veri. Bizonyítottan magas antioxidáns-tartalma elősegíti az emésztést, megvédi a szervezetet az oxidációs sejtkárosodástól, és lassítja az öregedési folyamatokat. Ugyancsak magas flavonidtartalma jótékonyan hat a szív- és érrendszerre. Mindezekről és egyéb jótékony hatásairól a szakirodalomban már nagyon sokat olvashattunk. Rengeteg pozitív élettani hatása miatt a kakaó, illetve csokoládé megfelelő, nem túlzott mértékű fogyasztása, magas kalóriaértéke ellenére elősegítheti a súlycsökkenést. A csokoládénap természetesen csak azoknak ajánlható, akik szeretik csokoládét és hisznek az erejében.


Feltételek


1. Ezt a diétát legfeljebb egy napig végezzük, és kéthavonta maximum egyszer alkalmazzuk, mivel az egyoldalú táplálkozás nem egészséges a szervezetnek.
2. A vacsorát hagyjuk ki ezen a napon.

Mit érhetünk el vele

- Súlycsökkenést (0,5-1 kg egy nap alatt).
- Előnyösen hat a szívre és a vérkeringésre.
- Segíthet a rák megelőzésében.
- Emeli a vér tryptofán-tartalmát, és ettől boldogabbnak érezhetjük magunkat.
- Magnéziumtartalma miatt oldja a stresszt.
- Koffein- és theobromin-tartalma növeli a koncentrálóképességet.


Mintaétrend


Reggeli
5 dkg zsírszegény túróban keverjünk el egy kevés fahéjat, 2 teáskanál kakaóport és egy kevés édesítőszert. Kenjük egy szelet teljes kiőrlésű kenyérre, a tetejére szeleteljünk banánkarikákat, és tegyünk rá 2 kocka étcsokoládét.

Tízórai
Fél banánt daraboljunk fel, forgassuk meg kókuszreszelékben, és szórjuk meg reszelt csokoládéval.

Ebéd
15 dkg sovány túrót keverjünk el 1 evőkanál búzadarával, 1 evőkanál kakaóporral, 2 kocka lereszelt étcsokoládéval és egy kevés édesítőszerrel. 1 tojás fehérjét verjük fel habbá, és keverjük a túróhoz. 1 körtét vagy almát szeletekre vágva terítsünk egy kis tepsi aljára, majd öntsük rá a krémet és süssük 15 percig.

Uzsonna
2 dl tejbe keverjünk 1 evőkanál kakaóport és 1 zacskó vaníliás cukrot, majd forraljuk fel. Hidegen, vagy melegen is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY