Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2009. december 16., szerda

ezzel elkéstem :'(

borzalmasan érzem magam /most is/ mert a férfi nemhez tartozom. Valamit megtudtam,ami szomorúságot okoz;fájdalmat,pedig csak a végkifejletet láttam :( S mint általába a szemlélő alany vagyok,aki beleéli magát a helyzetbe,s önmagát marcangolja.Azzal,hogy  miként lehet így viselkedni? Mindenki követ el hibát,ám vannak olyan dolgok amikkel 1xrüen NEM lehet játszani.

Jómagam is elkövettem nem 1 hibát,ami miatt a mai napig  is bünhődöm.


Amivel meg úgy érzem,hogy elkéstem - kérlek ne reagálj semmit,így is rossz Nékem  -

Randira hív, és elbűvöl már első este. Aztán még néhány randi, sms-ek, jókedv, móka, kacagás, felhőtlen időszak. És amikor már épp kezdenéd beleélni magad, a pasi egyszer csak eltűnik. Ismerős?


Egyre több nőnemű ismerősöm panaszkodik a fenti jelenség miatt. Van közöttük rámenős és visszafogott, gyerektelen és gyerekes, üzletasszony és tanuló, tehát az ok nem lehet a „bizonyos típusú nő”.

Az online hatásvadász
A minta a következő: meglátod, óvatosan lelkesedsz, majd írsz neki. Muszáj, mert ő sosem írna magától. Viszont ha tetszel neki, válaszolni fog, és te halkan ujjongasz. Képes helyesen írni, a magasság-szélesség arányai is megfelelnek, és hasonló az érdeklődési körötök: remek! Mosolygó arcokkal tarkított levélváltásba fogtok, és elbűvöl a bókjaival. Alig várod, hogy találkozzatok, de hát mégis csak illik kivárni, míg ő hív randira. És ezen a ponton általában várhatnál ítéletnapig, hiszen nemhogy az áhított randi nem jön össze, de még a leveleidre sem kapsz többé választ.

A skalpvadász
Randit beszéltek meg, és te kiteszel magadért. Ellenállhatatlan vagy, ahogy ő is, és a kémia szinte kézzel tapintható a levegőben. Vacsora, kellemes beszélgetés, miközben bizonyos időszakonként elalélsz a hallottaktól: Úristen, ezt a pasit nekem találták ki… Amikor a vacsora utáni séta alkalmával megcsókol, nem is érzed gyorsnak az iramot – szinte magától értetődő. Végre egy szenvedélyes, igazi férfi! Amikor hazavisz, kis kötelező vonakodás után belemész, hogy igyatok még egy kávét – nálad. Természetesen őrült szeretkezésbe fogtok, és azzal nyugtatod magad: szerelem első látásra. Majd másnap illedelmesen csókkal köszön el, és soha többé nem jelentkezik.

Az örök vadász
Nem cipel azonnal az ágyba, és nem lép le az első együtt töltött éjszaka után. Még a barátainak is bemutat, elutaztok együtt hétvégére, mindig te jársz a fejében, és legszívesebben állandóan veled lenne. Naponta tízszer felhív, és nem bírja nélküled, veled akar élni, feleségül szeretne venni. Egy darabig. Akkor aztán hirtelen eltűnik,a nő pedig ott áll megrökönyödve, és fogalma sincs, mi történt. Jobb (?) esetben előáll azzal, hogy ő még nem áll készen egy komoly kapcsolatra, és persze, hogy nem veled van a baj, hanem vele. Nos, igaza van…

De miért csinálják?!
Az ilyen férfiak képtelenek elköteleződni. Ez néha a félelemből fakad: csalódtak már, és így védekeznek. Sokszor viszont egyszerűen annyi áll mögötte, hogy nem akarják feladni a kényelmes, független létüket. Mindannyian vágynak egy kapcsolatra, és rendíthetetlenül próbálkoznak is – legyőzni önmagukat. Olyankor szerelmesek lesznek, odáig vannak, és minden nagyon rózsaszín. Aztán, ahogy a hétköznapokból egyre több lesz, rájönnek: egy kapcsolattal felelősség is jár, tenni kell érte, nem mindig az történik, amit épp szeretnének. És ezzel a felismeréssel már ki is faroltak a történetből. Viszont számos piros zászlót lobogtatnak, akár a virtuális randizáskor, akár élőben, és ezeket észre kell venni. Jó már a kapcsolat elején tisztázni, igazából ki mit keres, mire vágyik.

Kutyából szalonnát
Lehet csinálni, de nagyon ügyesnek kell leni hozzá. Az ilyen férfiakat komoly stratégiával lehet megtartani, ami a legtöbb nőnek nem erőssége, hiszen egyszerűen csak szeretni akarnak, és hogy szeressék őket. Ha mégis készen állsz a mission impossible-re, tedd a következőket:

- Engedd be, majd zárd ki. Nem a lakásodba, még véletlenül sem. Beszélgess, találkozz vele, majd legyél elérhetetlen egy ideig. Ne rázd le teljesen, csak húzódj vissza, hivatkozz a munkádra, a barátaidra. Aztán megint egy randi, és így tovább.

- Mutasd meg, hogy önálló, független nő vagy, aki társ nélkül is jól érzi magát a bőrében. Nem kell elijeszteni, de látnia kell, hogy nem ő az életed kulcsa, nem rajta múlik a boldogságod (dehogynem…).

- Legyél okos, kissé kacér, és laza. Nem baj, ha látja a gyengeségeidet, de a magabiztosság legyen túlsúlyban. Beszélgess vele sokat, és kérdezz. Hadd érezze, hogy górcső alá veszed, és meg kell felelnie az elvárásaidnak.

- Segíts neki, ha problémája van. Érezze, hogy hozzáteszel az életéhez, hogy a szexen és a közös programokon kívül a nehézségekben is számíthat rád. Ne akarj semmit megoldani helyette, azzal beletúrsz a személyes terébe, és csak menekülni akar majd.

- Ne lazíts a szabályokon. Nagyon sok időnek kell eltelni, mire az ilyen férfi számára nélkülözhetetlenné válsz. Tartsd magad a független, elbűvölő nő szerepéhez, különben nem lesz mire vadásznia – és akkor továbbáll.

Még több szerelem a Nana.hu oldalain
 
 

Nincsenek megjegyzések:

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY