Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2009. december 19., szombat

tesztözön part 34 (mesét már jrtak rólam,2őt is)







Kocsis completed the quiz "Milyen könyvet írnának rólad?" with the result A szomorú hös.
Könnyen kezelhetö és irányítható, s így egy kis írói fantázia nyomán erötlen és bizonytalan egyéniség. Sokszor olyan árva lélek, aki sosem kapott elég szeretet. Rólad írják majd a le...gszebb tragédiákat: könnyek árja áztatja az életed dokumentáló könyvlapokat. Az ilyen figurát tiszta és ártatlan embernek örzi meg az emlékezet, még akkor is, ha egy jó író esetében minden gyarló gyengesége ismeretes a regényben. Szerencsétlen sorsú asszony, akit a férje semmibe vesz, kijátszott segítö, meghurcolt jólélek, megcsalt szerelmes, megalázott, kihasznált naiva. Végtelen szereplehetöségek. Igazi szentimentalista téma. Ügyetlen firkász kezei között butácska, hatásvadász ballada, de mestertöl megrázó és szívbemarkoló..

Nincsenek megjegyzések:

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY