Rendszeres olvasók

Segíts az emberiségen?

2010. január 5., kedd

tea ismét :)

rákattantam erre a teás dologra. :) elég érdekes,eddig ennyire nem fogott meg1  téma se,hogy ennyi alaklommal,s napi szinten írjak róla.

(estére meg lesz 2-3 teszt,de csak éjjel olvasd,mert ... :pirul: )



Maté tea

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiy09jwisOrxqcsVKBlprpFVc-no4QfnC8TyV1slIvPfD4gvpCiRRFCNoW-BBpgaKIw1QjSA39oqA3NUWjcn2AJ4ufdULsMXF_Tqwoic16GdCgPJwPQjOEevyv42gPyS6zXZ-J94UJzVNsZ/s400/mat%C3%A9+tea+012.jpg

A fiatalság a teásbögrében lakik

Argentin tudósok felfedezték, hogy a matétea nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánst, amely késlelteti a sejtek öregedését és megelőz bizonyos betegségeket - adta hírül az MTI.
A kutatást, amelyet a teatermelést támogató szervezetek finanszíroztak, az ország északkeleti régiójában, a legnagyobb matétermelő vidéken, Misiones tartományban végezték, a Misionesi Nemzeti Egyetem tudósainak segítségével.

Az eredmények szerint a magyalfélék családjába tartozó cserje leveléből készült főzet nagy mennyiségű teljes polifenolt tartalmaz, amely javítja az emberi szervezet természetes védekezőképességét, véd a sejtkárosodástól, megelőzi a szervezet elhasználódását és a betegségek kialakulását.

Ha 50 gramm matét másfél liter, 70 fokos vízzel leforrázunk, az így kapott főzetet elfogyasztva 500-600 milligramm antioxidánshoz jutunk, ami sokkal több, mint amennyit ugyanennyi zöld- vagy a feketeteából nyerni lehet.

A felfedezés növelheti a matétea térhódítását a fejlett világban, ahol nő a kereslet az antioxidánsok és a természetes termékek iránt.
Argentína a jezsuita- vagy missziósteaként is ismert maté legnagyobb exportőre.
/168 óra online/



Máté tea

A máté tea egy évelő növény mely a magyalfélék családjába tartozik, bizonyítva ezt vastag leveleivel is. Vadon nő Argentína, Chile, Peru, Brazília esőerdőiben, és Paraguayban, ahol termesztik. A legjobb máté tea vadon nő az esőerdők árnyékában, pont a kellő időben szedik le, gyorsan szárítják (végig megtartva világoszöld színét) és csak közvetlenül csomagolás előtt őrlik le.
Általában 500 grammos laza csomagokban árulják, és füstös, kicsit kesernyés, nedves fűszaga van. Pillanatnyilag nincsen standard érték az aktív, koffein-szerű hatóanyag, a matein mennyiségére, de valószínűleg felesleges a miatt aggódni, hogy eleget vittünk- e be belőle. Egy átlagos csészényi tízszer annyit tartalmaz ebből a stimulánsból, mint amennyi koffein van egy csészényi kávéban.

Hatása:

  • Növeli az elégetett kalóriák számát (a termogenezist) Csökkenti az étvágyat oly módon, hogy növeli a gyomor kiürülésének idejét, továbbá elősegíti a zsírégetést
  • A zsírraktárak energiára történő hasznosítását javítja, és növeli a tiszta aerob anyagcserét
  • Elősegíti az éberséget, és a mentális teljesítőkészséget a stimuláns-szerű mellékhatások nélkül ilyen pl. az idegesség


Mostmárcsak 1x időt kéne szakjtanom,s rászánni önmagam,hoyg yilsemiből vásároljak is,mert jól hangzik.

Ja,van 1 mondásom,hoygha avlahova elmeygek,akkor teát kérek kávé helyett,de scakis hársfavirág/levél akácmézzel jöhet szóba. persze,ilyet senkis  etart otthon,úgyhogy ritkán iszom,igaz vendégségbe még ritkábban megyek ...

Nincsenek megjegyzések:

1 gondolat

Végül is csak robot vagyok, semmi több. Nem vagyok ember, még ha néha annak érzem is magamat. Legalábbis azt hittem, hogy az érzéseim olykor hasonlítanak az emberi érzelmekre.

De ez nem lehet igaz. Engem emberek alkottak emberek szolgálatára, és az emberek fognak megsemmisíteni, ha úgy akarják. Nem rendelkezem az ő elidegeníthetetlen jogaikkal.


(Rex –a Robot)


LESTER DEL REY